En sån vill jag ha

http://www.youtube.com/watch?v=bNM59grhi0A&NR=1

kopiera länken och kika :-)

Sååå knasigt

Idag då så skulle jag få mycket gjort på liten tid, Tommy skulle komma hit vid 17 tiden så jag skulle hinna med allt före tänkte jag.
Jag började med att sätta allt mjöd i flaskor som vi lagade igår, sen bakade jag och Elias lite bröd och struvor fast vi måsta gå ner till centrum emellan och köpa florsocker till struvorna, ja det var bara att palta på båda ungarna och gå ner.
Sen så måsta det ju städas lite oxå eftersom vi skulle få gäst, så amma man emellan och Adrian spydde på en lite nu och då...altså så man luktade ju så där allmänt gott måste jag säga...En liten blandning av svett,spyor,bröstmjölk och bakverk....Så jag tänkte att nu ska jag gå och ta en varm skönt stillsam duch eftersom båda ungarna hade somnat.
 ha där fick jag INGET varm vatten alls bara is kallt kom det, altså om man bara vred på varmvattnet så kom det inget vatten alls lite knasigt, nåja Simon ringde jourtelefon till hyresvärden då. och hon sa att dom skulle dyka upp så fort dom hade pasligt.
vi väntade och väntade i 3 timmar väntade vi sen fick jag spunk och ringde upp dom igen för att kolla om dom hade glömt bort oss. Nä det hade dom inte men dom tänker inte komma och fixa det......VA hörde jag rätt?????? jo tydligen gjorde jag det, dom kommer inte om det e bara en lägenhet i samma trapphus som ringt om det problemet....VA FAN!!!!!!!?????? :-( så kan ni ju inte göra förklarade jag åt dom vi har ett spädbarn här som ska tvättas i arslet när han har skiti, vi kan inte ta med bara papper eller isakallt vatten för han har så rött och irriterat där. Deom kunna ändå inte göra något åt saken.....knasigt tyckte jag då, jaha jag får väl fråga grannarna då.....Så ut i trapphuset stinkande som man var och knack dörr....ingen hemma åvanför oss och alla andra hade vatten även gubben snett högst upp....så nu sitter vi och väntar på att grannen åvanför ska komma hem annars får man lukta så här tills imorrn....BLÄ vad arg man kan bli......såååå knasiga regler dom har.


Första grillningen

Första grillningen

Här har vi då killarna som grillar...Elias håller koll på Adrian medans papp kollar grillen...hmm njo den där sprit flaskan som står där har inte används till att dricka utan blev tändvätska....lite onödigt kanske men funkade.
(fast det ser ut som Adrian har druckit upp allt)

Efter att grillningen var klar så var det rökfyllt i hela lägenheten :-/ men gott vart det

Elias på 3års kontroll :-/ Adrians 1mån vägning

Idag var det då 3års kontrollen för Elias, och Adrians 1 månaders vägning.
Morgon började lite stressigt och Elias var på dåligt humör eller trött, han gick ju upp rätt så tidigt imorse igen så.
Nåja när vi väl var på klädda och gick ner till BVC så satt vi oss där och väntade på våran tur, och Elias har ju int tid att vänta så länge så han klättrade ju på väggarna och gnällde lite.

Nu var det äntligen våran tur, vi gick in och satte oss vid borde och tanten började ta fram några kort med bilder på som tex.boll,bil äpple osv....hon satt fram det på bordet ochfrågade
-vad är det här för något?
-vet du inte det själv, sa Elias med en lite irriterad stämma.
-jo men jag vill att du ska berätta åt mig, men vi gör det på ett annat sätt då lite svårare.
-jaha, sa Elias (samma stämma än)

hon la framm alla korten på bordet och sa
- kan du ge mig kortet med en ätbar bild på?
-mhm, man kan äta pennor men då bli mamma arg och jag får ont i magen så du får äpplet.
-ja hahaha det var ju rätt.
osv
sen så tog hon en boll och sparkade den till Elias som skulle sparka den tillbax.
då sa Elias
-mamma jag tycker det här är löjligt.

tanten skratta och sa ja du kan ju prata hur bra som helst allafall.
Sen sissta testet då, då sku han rita en så rund boll som möjligt.
han ritade en traktor, ett högt berg och en kudde.
Han fick godtjänt, hon tyckte han var lite före sin utveckling vilket är bra.

Elias vägde 16,9kg och var 95,8cm lång

Då var det Adrians tur
jag klädde av hann allt och inte ett ljud kom det, det brukar det inte göra heller hon fråga om han alltid e så snäll? hmm nja han skriker ju bara när han e hungrig så.
han vägde och mätes bara, för han klarar ju inte av något än.

Adrian vägde 5340g och var 56cm lång.
växer jätte bra

sen gick vi och handla och när vi kom hem somnade Elias på soffan, och Adrian sov vidare i bärkassen.

Om jag fick trillingar skulle jag villa ha en sån :-)

Om jag fick trillingar skulle jag villa ha en sån :-)

billigt skulle det bli med en sån vagn, för man kommer inte in i butiker med den eller på bussen.

Killar och sina bilar :-) ojoj

Killar och sina bilar :-) ojoj

I bland går det lite väl långt det  där med Killar och deras intresse för bilar

Tråkigt liv ibland

Nu har jag det ganska så tråkigt, och då brukar jag ju åka hem till Åland för att få lite äventyr i livet. Men den här gången tänker jag inte göra det jag måste ju klara av det tråkiga tiden i livet oxå, den kommer och går men som mest kommer den när hemmet är städat i tipp topp och bakat allt vad man kan.

Nu har jag då städat lägenheten båda i skåp, lådor och från tak till golv jag har även laggt ut den "gräs" mattan som ska vara på balkongen fast simon tyckte det var lite för tidigt än.
Och sen har jag bakat bröd, kakor, struvor och lagat mjöd, så vad sk amna nu göra på dagarna när Elias e på dagis och Adrian bara äter och sover (klagar inte) ?????
Vist man kan ju gå ut och gå och åka buss lite hit och dit (för det e gratis om man släpar på en barnvagn) men jag har varit överallt, jag har till och med kikat på brudklänningar ;-) inte för att vi ska gifta oss än men....eller vad Simon??? ;-)...nä vi ska faktist ha jobb båda två och stå lite mera på fötter när det gäller ekonomin först så man kan lyxa till det lite :-)

Jo se har jag rensat Elias leksaker oxå, jag fattar inte vart allt kommer ifrån det e ju MASSOR, stackars dom fattiga barnen som får leka med kottar och gammla cyckelhjul och här sitter Elias med ett helt rum fullt med saker som han knappt leker med, skulle jag inte vara så fattig själv så sku jag skänka bort dom till såna barn men nu sparar jag ju tills Adrian blir äldre och kan leka med dom.

Och så får man sån ångest om man inte har varit ute när det e sånt fint väder, vi har ju dock bara sol på våran balkong på morgon fram till en 10  kanske sen ser vi den bara i köksdörren, så man måste klä på Adrina och ner i vagnen för att sen ta sig ner för trapporna så man kan sätta sig ute bland alla grannar som bara snackar skit.....jag längtar så tills man kan köpa hus med egen gård utan grannar på.

Nähä om jag skulle hitta på något istället för att sitta här hela dagen, men känner jag mig rätt så kommer jag att sitta här nästan hela dagen.

hej

Har varit lite upptagen ett tag nu, jag håller på röjer här hemma ur skåp och lådor har tröttnat på alla saker som bara ligger och skräpar.
Sen har jag bakat bröd och kakor, och tagit hand om mina små älsklingar såklart :-)

Adrian är en liten famn bebis, coh Elias förvånar mig mer och mer. Vi köpte en begagnad babysitter från ENIRO inte blocket som vi försöker lära Adrian att ligga i i stället för famnen, han kan ligga i soffan eller sängen om någon ligger brevid. Så jag satt en stor nalle intryckt mot han och en använd tröja från mig emellan och det funkar bra;-)
Sp länge han e vaken kan han sitta i babysittern men inte sova.

Och Elias han är så snäll och duktig nu när han e storebror, jag tyckte han var lite "jobbig" förut men nu är han så hjälpsam och snäll så, eller han kan få sina utbrott ibland men det får man ju räkna med.
Men det kan vända när som hälst man vet ju inte men jag njuter så länge jag kan.

Kaos igår kväll

Igår kväll så kom Alexandra och skulle hälsa på den nykomlingen Adrian då, och just den kvällen vart det ju kaos i famlije systemet.
Det började med då att Elias inte hade somnat, jag tänkte att det e ju bra om hon kommer sent för då sover ju han, men icke det han var vaken som den piggaste lilla apa. Nåja men det gick ju bra ibörjan han begärde täcket och kudden och la sig i stolen för att inta sovpositionen, vi satt och snacka och sånt och Elias vart mer och mer intreserad av Alexandra då, så han började busa med henne (han tycker om hon så) men efter ett tag så spårade ur för han, han började bli våldsam på Adrian och flög i soffan som en orkan.

Vi bad han sätta sig i stolen eller gå till sängen och kika på film, men det örat lyssnade han ju inte på.
Adrian var trött men fick ingen lugn stund för att sätta fast dom små ögonen, Elias hoppade på han så började ju han då gråta och när man sa till Elias att man inte fick göra så började ju han då tjuta i sin tur....Måste bara säga att det e ljuvligt med barn ;-).......så då var det igång Simon satt vid sin dator och hade stängt ner öronfunktionen och var i sin värld då och jag hade Adrian fast i ena tutten (var juhungrig mitt i allt) och Elias liggandes brevid och sparkar mot han eller försöker, jag hade ingen kontroll över dom alls Adrian släppte så fort det ruskade till och blev ledsen för han trodde väl att han inte skulle få mer mat, och Elias sparkandes i soffan som inte alls lyssnade och övertrött var han oxå.

Sen när jag fick kontakt med Simon så bar han Elias till sin säng där han somnade tvärt, och Adrian fick äta i lugn och ro klart och somnade direkt efter det, så han lades i sin säng och när det var klart så började det ju bli så sent så hon måsta ju åka hem.
så det var det besöket det, det var lite tråkigt att det skulle vara kaos just den kvällen man får besök.

Just det jag glömde säga att jag lagade mjöd här emellan oxå ;-)

Brorsans bil "motorn"

Brorsans bil

Broders bil

Broders bil

Brorsans bil projekt

Brorsans bil projekt

Här är Oves Bil som han bytte till sig för ett halv år sen, en Honda CRX -86 1,5i (måsta fråga ove vad det var för mojäng)
Han är en väldigt händig karl...nä gud så fult det lät han e en hejare på att skruva kanske man kan säga istället.
Så här ser den ut för tillfället, får väl hoppas den ska se körbarare ut inom snart han blir ju 18 i februari....oj oj vad dom växer fort, jag tycker ändå han e den lilla gulliga ungen som var en liten j-vul ibland för mig och våran syster (sånt man skrattar åt idag, men inte då kanske) Han har väl sökt till skola nu som bilmekaniker tror jag, jag tycker han ska gå i sverige istället men han vill nog inte det (han får ju faktist bo hos oss om han vill)
Nä nu är det snart mat tajm för Adrian, men jag lägger ut några bilder på bilen.

kommit på knepet

Igår åkte jag och Adrian själva till Åland och det gick bra, han sov hela vägen tills vi kom till cityterminalen när vi kom ombord på bussen då vart han hungrig.
Så jag ammade nästan hela vägen så det gick fortare än någonsin att åka buss vilket aldrig har hänt förut. När vi sen kom ombord på båten så vaknade han och villa bara vara i famnen vilket var ganska jobbigt, så jag bar han för det mesta för det var så mycket folk överallt så det fanns inte mycket till sittplatser.

Sen var han nöjd en stund att ligga i vagnen och titta upp i taket på alla lampor, men det var bara en stund, så då kom jag på att han brukar ju faktist gilla att åka vagn han somnar ju så fort man stoppar på han den tunnare overallen.
Så jag började klä på han overallen och vantar och mössa (lurade han att vi skulle ut och gå då) han gick på det hahaha...naa stackarn...men lite sanning var det ju jag gick ju lite runt på båten. Men han somnade tvärt man började klä på han, folk undrade säkert varför man kläde på han så mycket kläder en halv timme innan man skulle få komma av båten, men det struntar jag i.

Jag måste faktist tillägga en sak om vikingline, den är nog bra just om man åker med Elias men har man en stor barnvagn med sig och e ensam så är den inte mycket att hurra för, man kan inte gå på toa någonstans med vagnen, då måste man ta hissen upp till baren som då ligger inne bakom allt så man ska ta sig förbi trånga utrymmen.
Sen såkan man inte gå och shoppa, då ska man gå in där alla andra går ut och så kommer man inte emellan vissa hyllor.
Och in till skötrummet kan man inte släpa med sig barnvagnen det e för trångt, man kommer ju knapt in dit själv för det är stolar och bord plaserade precis utanför dörren.

Nä så om man ska åka ensam över och har en större vagn så åk eckerö linjen istället.

Ska åka till Åland

Idag ska jag och Adrian åka till Åland, Elias och Simon behöver någon dag för sig själva.
(och jag Adrian behöver det oxå kanske) så vi åker hem till Åland idag med 15båten och åker sedan tilölbax på måndag kväll turen och hoppas att morbror Ove kan komma med och besöka oss i några dagar.
Den här gången så behöver jag inte städa innan jag åker iväg eftersom Elias och Simon stannar hemma, men jag kan bara inte lämna det hur stökigt som helst så disken är borta, tvätten ren och Elias rum e städat resten får dom ta hand om sen ;-)

Det ska bli anorlunda att åka med en så liten igen, inte så ansträngande som att åka med Elias. Adrian vet man var är hela tiden och maten bär man ju med sig färdigt värmd ;-)

Så till er som har fått första barnet och inte "vågar" åka bort när ni ammar, det e då ni ska passa på för ni kan aldrig glöma maten elelr leta efter ett ställe där man ska värma den. Och ni vet alltid var ungen befinner sig, som oftas bara ligger och sover. För sen när dom komemr i den åldern som Elias 3år så ska det ses på allt och frågor hela tiden, springa runt och peta och känna, köpa allt som är löst.
Inte alltid så fullt jobbigt men för det mesta.

Så nu ser jag framemot en resa på båten, det brukar vara det värsta annars och bussen den tar ju sån tid så det brukar vara jobbigt för Elias när man måste sitta stilla så länge.

Nähä om man skulle packa klart då och dubbel kolla att man har allt, kläder finns det itne att packa kommer inte i så mycket än som tur e kanske annars hade man väl behövt en större väska att släpa på.
Och Adrian har ju ingen skillnad vad han har på sig bara det e bekvämt, så vi ses kanske hemma ni som bor där.


Moster och Adrian

Moster och Adrian

Bröderna

Bröderna

En "glad" liten gosse

En

så arg när man inte kan sitta själv, vill inte ligga ner

Elias nyklipt bild 2

Elias igen nyklipt

Elias nyklipt

Elias nyklipt

Snyggingen Elias

Snyggingen Elias

Sa att han skulle se glad ut....hmm nåja det funkar.

Mamma och sina två gossar

Mamma och sina två gossar

Adrian "på" gym

Adrian

Tre små grisar

Tre små grisar

Här har dom slocknar en efter en, för lägger stora grisen sig och sova för att sen årka med jobbet på natten, sen lägger den minsta grisen sig och sova efter ett par klunkar jummen mjölk och torr blöja, och till sist den mellersta grisen lägger sig i sängen för att sova efter att ha bettat sönder styrocks i hela soffan, så mamma gris kan inte gå och lägga sig fören det e städat.
Har svårt för att sova när jag vet att det e stökigt i hemmet, skönare att stiga upp i redigt hem.

Så nu ska jag gå och fixa lite sen väcka den stora grisen som ska på jobb sen somnar nog jag och ganska fort.

Adrian

Adrian

Adrian 2veckor gammal

Adrian 2veckor gammal

Här är lillgossen, börjar vara lite mera vaken nu mest mot kvällen. Som när han var i min mage så var det lugnt fram till kvällen sen sparkade för fullt där inne.

Elias 3år

Elias 3år

Här sitter han på sin dag och bygger ihop ett flygplan av små delar vad dom no heter.
Han fick pengar att köpa sig vad han ville av mamma och pappa, så han gick och kikade i leksaksbutiken en stund tills han hittade det svåraste och det med minst delar så man absolut ska tappa bort något, men han gillade det och fick köpa vad han ville.

Han e sååå söt och snäll mot sin lillebror, fast han låter illa ibland tycker han.
Som igår när Elias hade lagt sig i sin säng för att sova så började Adrian gnälla för all tårta jag hade ätit :-/ och efter en stund gick jag in till Elias rum för att kika om han hade somnat, men det hade han inte han la under täcket och höll för öronen och sa att det lät illa och var ledsen så han fick komma upp och kika på film med oss, sen somnade han i soffan och precis i samma stund tjöt Adrian till och Elias spätta upp och höll sig vid öronen och sa att  DEN låter illa och så somnade han.

Men jag vet ju att han tycker om han ändå men lite syskon kärlek måste det ju finnas.

GRATTIS Elias på din 3årsdag

Idag är det då Elias dag, fast han har ju blivit firad redan 2gånger så han är väl förvirrad nu när han igentligen fyller år.
Men nu är ju då det problemet att det finns massa goda saker kvar att käka som förmodligen jag kommer att proppa i mig, inte bra alls för Simon äter inte så mycket sånt och Elias gillar bara småkakor. Spara hmm njo men då vet jag ju att det ändå finns, men om man äter upp det fort på en dag så försvinner det ju för så mycket är det inte kvar, jag kan bara inte kassta bort sånt :-)

Jag gick med Elias till dagis idag, för Simon har jobbat i natt. Dom skulle sjunga för han och ge han ett paket, han vart ledsen när jag lämnade han där, det e alltid lika jobbigt att lämna han när han blir ledsen men man måste ju visa sin glada sida när man går ungefär som att man inte skulle bry sig om att han inte vill vara på dagis.
Nåja jag kan inte ha han hemma nu just han blir för grinig och då testar han gränserna och tänjer lite på dom oxå.

Nu ska jag mata Adrian han knorrar, men det kommer bilder sen på födelsedags barnet.


svårt att förstå allt :-)

Jag satt och ammade Adrian i soffan med Elias brevid mig, och Adrian var inte riktigt nöjd med bröstet så jag tänkte att han kanske bara var lite törstig på vatten för han var ganska svettig.
Så Elias frågade varför Adrian var gnällig, jag sa att han kanske inte är hungrig på mjölk han kanske bara är törstig på vatten, jaha sa Elias och frågade i vilken tiss är det vatten i då???? :-) HAHAHA

Nja sa jag det är ju mjölk i båda så han får vatten i en nappflaska istället att dricka ur, det tyckte Elias var lite knasigt att det fanns mjölk i båda tissar när det skulle vara behändigare med vatten i den ena.

Han frågade om jag inte kunna ha vatten i ena tissen då så slapp jag ha nappflaska, hmmm nja det funkar ju inte riktigt så försökte jag förklara vet inte riktigt om han har förstått men någon dag gör han säker det.

Barn i den åldern har så roliga tankar som flyter på i deras lilla huvud.

Försöka tappa vikten :-/

jaha då var man där igen då, precis när man hade börjat få tillbaks sin original vikt efter första graviditeten så var man ju på smällen igen då;-) vilket inte gjorde någonting.
Men nu ska man försöka kämpa ner den igen då :-( jag tänkte börja med att försöka minska på eller sluta helt med sötsakerna, vilken inte kommer att bli så lätt, inte för dom som ska försöka vara i samma utrymme alla fall.

men om man ammar så minskar man ju i vikt sägs det, sen så måste jag gå efter Elias från dagis varje dag i minst en månad ( inte så långt kanske 3 min promenad :-/ ) 
Sen tog jag in min mag tränar maskin från förrådet där den inte gör så mycket nytta just nu, så jag hade ju tänkt då att jag ska träna på den varje morgon och kväll men har inte riktigt blivit av än.

Sen äger inte vi någon våg, så jag tänkte att jag får mäta runt magen med måttband om det räcker runt :-(
Men i kväll tänkte jag börja med allt alla fall sötsakerna för det finns inte sådant hemma :-)
Jag tänker inte skriva ut mina hemska mått här än kanske om ett par månader får se lite.

Nej nu ska jag baka bröd sen städa lite, sådant är ju oxå bra träning :-)
men ni som har haft eller har samma problem kan väl ge lite tips om hur man gör, fast det ska ju inte vara ut och jogga i 1 timme eller fara på gym för sådant har jag inte tid med ;-)



Brorsorna vist liknar dom :-)

Brorsorna vist liknar dom :-)
Elias var 660g tyngre och 1,5cm längre än Adrian (nu har jag ändrat namnet, haha ja det går så när man har brott)
men vist liknar dom.
Elias är fyra dagar där och Adrian är 1dag gammal.

RSS 2.0