Nu har han kommit Adrian

Nu har han kommit Adrian

Då var han här

Vi åkte in till BB till 20.30 och då var jag öppen 3-4cm värkarna vart bara starkare och närmre, vi fick ett rum som jag kunna kvida vidare i.
Jag begärde epedyralen eftersom den tar bort toppen på värkarna jag fick en bonus så det tog bort ganska mycket,  dom kopplade mig till en puls mätare och vad den kolla till vet jag inte. Den började tjuta och det var bara raka streck på den, Simon måsta kolla om jag levde :-) han tryckte dit en barnmorska och det hade bara slut på batterier.Sen runt 00.00 tiden så kollade dom öppningsskedet igen då var jag fullt öppen mitt i allt men vattnet hade inte gått, det hade det inte med Elias heller så dom fick ta hål på hinnan för när jag fick värkar så känndes det som han villa ut. Och presic då så hade ju epedyralen ingen värkan mera och ingen lust gas fick jag för vi han inte få komma in till förlossningsrummet för det var kö dit :-s det var 7 anndra mammor som hade kommit in runt samma tid. Så jag körde utan smärtlindring :-/
Nåja vid ett par krystningar och flåstande så kom han ut vid 01.40.

Så den där drinken ja vad ska man säga var det den eller råkade jag bara tajma in den när han hade bestämt sig för att komma ut, han kom ju 7dagar tidigare.

Elias är en stolt storebror, han sa att hans bebis käkar tissar, tänk om det vore så bra att det växer ut en ny och fastare tiss.

fortsättning

Nu har det gått ca 2timamr sen jag skrev det sista om drinkens under, jag vet inte om det var den som gjorde under eller om jag passade inden då han villa komma ut för nu har jag riktiga värkar.
Jag ringde BB och förvarnade dom men jag tänker inte åka in lika snabbt denna gång fast dom tyckte det eftersom det e anndra barnet.....S-tan en värk.........................är det för sent att ongra sig kanske.....uch skönt nu var den över.....dom kommer med 5min mellanrum och varar i 0,5-1min ska försöka hinna skriva innan nästa kommer.....
så nu var det dags då snart e det BB som gäller.

Jag återkommer senare om jag inte åkt in än ;-)

testat drinken som sätter fart

Nu har jag lagat till mig drinken som skulle sätta fart på verkarna inom ett dygn, jag drack halva sattsen den var inte så tokig jag drack den kall.
Men fy tusan vad man kissa efteråt det var nästans så man måsta fundera på om det var vattnet dom gick i omgångar, men det var det ju inte.

jag kämpade i mig allt på en liten stund, nu har det gått 1timme sen jag drack den sista droppen och nog är det något som händer men vad vet jag inte det trycker på lite mera och han stackarn fick ju hicka, jag tänkte gå ut och gå en sväng sen efter maten för nu ska jag gå igenom lite lådor (lyfta lite) så får vi se sen då vad som händer.
jag skriver mera sen ikväll om jag inte har åkt in före det ;-)

Olika tips om igångsättning

1. Ha mycket sex

2. Springa upp och ner i trappor

3. Storstäda hela huset

4.Drick ricinolja (men drick det då utanför BB så ni hinner in)

5.Recept
   1.5 liter vatten
   2 pressade citroner
   2-4 matskedar honung eller lönnsirap
   2 matskedar färskriven ingefära
   2 teskedar cayennepeppar
Drick hälften om det inte händer något under första dygnet ta resten sen

6. Ingefärste

7. Eller så kan man sätta sig på torktumlaren och sätt på full centrifugering

Jag vet inte det finns så många olika knep, men det jag vet är att ingen ting funkar så länge inte allt har fixerat sig klart och barnet ligger på rätt

Väntar, väntar, och väntar

Jag har inget emot att gå över tiden men SNÄLLA hoppas det inte blir 1April. Jag har gjort en massa ansträngande saker idag för att försöka få lite fart på han, inte för att jag tror det hjälper men försöka duger.
Jag hjälpte pappa lite med veden staplade dom i fina högar, men det tog mest på ryggen, sen var jag med mamma till hennes ena jobb och hjälpte henne städa lite, men inget då häller förutom att fötterna svullnade mera så nu ser dom ut som små knackkorvar.
Sen gick jag hem därifrån (colorant, nästans från butiken) då fick jag väl lite samandragningar precis när jag var hemma men inte något annat, nu e allt som förut.
Ont som tusan i blygbenet på ena sidan, och en helskottas halsbränna men det har ju sin sitt rpis sen oxå.

Är det någon som vet vad man kan göra, jag brukar bada bastu oxå, men det e bara jobbigt för fötterna eoch fingrarna som ser ut som korvar ändå, jag får ju inte bort ringen heller från fingret hoppas man kan ha den på.
Nu ska jag slöa framför tvn en stund sen försöka med psykologi på bebisen se om han kommer ut inatt, jag tror han kommer på fredag.

Elias kikar på tv

Elias kiakr på tv

Elias har satt sig bekvämt för att kika på filmen Bilar som han gillar.

Full utrustad i badet

Full utrustad i badet

Simmhallen i godby

Simmhallen i godby

Elias och pappa simmar

Elias och pappa simmar

En liten uppvärmning för dykningen (eller så staylar han för bruden brevid)

Elias och Jim

Elias och Jim

Elias och jim hjälper moffa med veden

Karaoke

Karaoke

Här sjunger Elias och Jim lite karaoke

Väntans tider

Jag var till rådgivningen idag på kontroll, allt var bra hans hjärtljud var ganska snabba och sen sjönk dom ner emellanåt men hon sa att det berodde nog på att Elais var med och han var lite trött och hungrig just då (alltså gnellig) så jag stressade upp bebisen.
Hon tyckte han la väldigt lång ner och att det var konstigt att jag ska på extra koll först den 25mars bara 5dagar före BF (best före datum)
Eftersom dom kan gå upp mellan 1-1,5kg den sista månaden, så det innebär att han kan väga 4200-4700g så hon sa att det var lite knasigt eftersom jag inte villa föda ut en stor bebis igen och har inga alls funderingar på snitt.
Nåja det kan inte jag göra så mycket åt hoppas dom vet vad dom gör, för ska jag krysta ut en storing igen och det blir komplikationer så blir jag nog lite arg på dom på gyn här, då föder jag  nog nästa barn i sverige.
Men hoppas han kommer tidigare jag har nog lite små samandragninga och sånt mest hela tiden men han kanske väntar på att Pappa ska hinna hit, men  hinner han inte så ska Alexandra komma med mig som stöd har hon lovat elelr hon vill det så det känns tryggt att man slipper föda själv det skulle vara lite jobbigt tror jag.
Tur att man han omtänksamma vänner :-)

Nu ska jag passa på att gå ut och gå en vända så här på kvällen i friska luften nu när Elias har somnat i någorlunda vettig tid.

Moffa och mamma

Moffa och mamma

Nyår 07-08

Pappa Simon

Pappa Simon

Efter rätten på nyår med riktigt fyrväkeri i.

Elias igen

Elias igen

Elias åter plättar

Elias igen

Elias

Elias

Elias till doktorn

Elias har haft som en skinnflodd tunga sen han föddes, vi har varit till läkare flera gånger men dom sa att det är normalt ser ut som torsk, svamp så vi behandla han för det flera gånger utan resultat.
nu fick jag nog av att han ska ha en skinnflodd tunga så jag ringde läkare här på Åland och frågade om vi ku nna komma och visa den nu när den var som värst, han får ont i magen lite väl ofta oxå så jag tänkte om det kanske är någon alergi av något slag, men vad????
Vi åkte till läkare i godby och jag förklarade att det hade varit så sen han föddes och att han har magont och nu skitränna till, om det kunna vara någon alergi av choklad kanske för han har j ätit mera chokladägg nu än förut.

Elias var duktig och gapade stort och jag såg i läkarens ögon att det var något hon aldrig sett förut, så jag förväntade mig att dom skulle ta lite tester, men hon sa som alla anndra fast la till med något knasigt.
han hade nog som tors eller svamp och en kart tunga...kart tunga????? hmmm låter ju knasigt
men tydligen kan man födas med en så kallad kart tunga att tungan ser ut som en liten karta, men i Elias fall så hade han lite väl skarpa kanter på sin "karta" då så det kunder vara en kombination av det och svamp elelr torsk.

men då undrade ju jag då att kunna han faktist ha haft svamp/torsk i hela sitt liv utan att något av metoderna vi testat ha funkat???? Så hon skrev ut ett ytterligare recept på någon sörja så han blir blå i lila i truten av och om en månad skulle han på återbesök till läkare för att se om det hade blivit bättre.
Men det e ju bara det att det kommer och går eller han har ju det alltid där men ibland mera ibland mindre. Jag tror det e någon typ av alergi han har, om man tänker på att han har ont i magen å fast det kunna bero på att han sväljer svmpen i bland?????

Nåja dom borde ju kunna sin sak hoppas man, får väl se sen då om en månad vad dom säger då.

Men Elias var mycket duktig hos doktorn och gapade sort och svarade på frågorna hon ställde det var bra, sen på hem vägen sa Elias -: jag tycker om dig pammis(mamma) men jag tror jag måste åka hem till pappis nu, för han e ju ensam hemma. HAHAHA
kunna inget annat göra än små skratta lite och säga att pappa klara sig nog han kommer ju på lördag.

Tack faster Jenny

I lördags så var jag och min syster på loppis och under tiden hade Elias faster jenny hand om Elias, dom hade varit och simmat och haft jätte roligt sa Elias han villa åka med Joel och simma fler gånger.
Det var ett par timmar på dagen och det var guld värt för mig TUSEN TACK!!!!!!!! ska ni alla tre ha, fast man har det lugnt bara en timme så känns det bra.

Sen hade dom varit till mässan oxå och hälsat på faffa och fambon Jonas.
jag kan ju tilläga att Elias sov såååå himmla bra och steg inte upp så farligt tidigt, så han har ju haft det hur bra som hälst.

TACK TACK!!!!!!!


Varit på UL

jag var ju på UL igår då, han vägde ca 3200g och så var det lite blod i urinet mitt av slemproppen.
Han sa att det kan hända om två veckor lika fort som imorrn svårt att säga, så nu håller jag igång hela tiden ;-)
allt var fixerat och klart.

Elias undrade om inte docktorn hade tagit ut bebisen när jag hade varit på UL ( han e lite urväntad)

Nu ska vi gå ut sååååå fint väder.

gissa vikten ;-)

Försöker få dagarna att gå nu då, på torsdag ska jag kolla vikten på han för att se om han ska komma till världen lite före BF. Så om ni vill kan ni få gissa vikten på han se hur nära ni kommer ;-), han vägde 1100g den 2-1-08 ( V25) och enligt gravitetskalendern ska dom väga 1000g V 28.
och när jag gör UL så kommer jag vara i vecka 36 och då ska dom väga 2000-2500g.

Jag ska försöka gissa mig fram till en vikt på 3200g ;-)
Simons gissning är 3000g

Elias vägde 4660g när han kom ut ;-)

RSS 2.0