Bakat bröd (inte i bakmaskinen) :o)

Nu har jag bakat bröd GI bröd, fast inte i bakmaskinen jag hade tråkigt och för mycket att göra så jag kika lite på GI bröd på nätet för vi behövde ladda maskinen ikväll för att ha bröd imorgon bitti.....Det var jätte lätt och inte onyttiga saker i, Simon gilla det så då kan man säga att jag fick högsta betyg :o) för han e kinkig på bröd.....Elias hjälpte till såklart han fick rulla ett eget bröd, vi laga många små. Men han fick laga ett och det får han äta själv inget illa men han var lite snorig och kråkorna villa ut, så fingret for från degen till näsan och sen i degen igen......BLÄ......men han gjorde en åt sig själv.

Så börja baka själva den som har ork och tid, jag har ju all tid i världen känns det som just nu. Kanske man skulle baka massa nu och stoppa i frysen för snart har jag väl inte tid.

Simons födelsedag

Idag är det Simons dag då....Alla kakor var kvar i frysen som jag hade lagat innan.....riktigt stolt är jag :o)
Igår hade jag planerat att Elias och jag skulle stiga upp före Simon och fixa frukost på sängen åt han...(han blir ju så gammal)....Men det gick i stupet, för igår morse gick Elias upp kl: 5.30 och skuole kika på tv och vi skulle ju åka med sena båten hem.
Vi steg upp och kika på tv om någon orkan som var för 50år sen typ, sen så gick dagen och vi var på kalas till faffa, där började det märkas att han hade stigit upp tidigt så vi åkte iväg till båten sen han somnade i bilen när vi paserade godby.
Sen när vi kom fram till båten så vaknade han :-/...hade tänkt han skulle sova på båten, men då får han sova i bussen istället.
Vi träffa jimmy där och han skulle köra lastbil i närheten av oss så fick fick åka med han i stället för att ta bussen...skönt.....eller.....Elias vägrade somna han hade kommit över trött stadiet så han var övertrött.......Han spexa runt i lastbilen så man höll på bli tokig.
När vi nästan var hemma ja då somnade han, vi tog vårt pick och pack och gick upp och la vilden i sängen och han sov....skönt....Simon skulle dock åka iväg kl: 7.00 så jag tänkte att jag kan gå upp och laga frukost åt han men jag väcker inte Elias....Vi kika på en film och sen somnade, Sen vaknade jag av ett tjut JAG HAR NOOOR (snor) så det var bara att gå dit. (Jag kollar alltid klockan när jag går till Elias om det e morgon eller natt) klockan var 5.00 så man var ju ganska trött då. Elias sitter helt pigg i sängen och ska upp och kolla på barnprogram, jag sätter han i soffan och sätter igång tvn och tänker att jag kan ju lägga mig i sängen och somna om, han blir vansinig...JAG BLIR JU ENSAM MAMMA......stön...jaja jag bäddar väl ut soffan då (hård som sten) och vilar där en stund kanske han somnar. Sen vid 6.00 så går jag och lägger mig i sängen soffan är sååååå hård att man inte kan somna i den, Elias säger att MAMMA DU FÅR GÖRA DET ANNARS E JU PAPPA ENSAM....å tack :-s....Sen vaknar jag av att simon stiger upp vid 06.30 och skall åka iväg, stackarn han fick ingen frukost på sängen jag bara orkade inte stiga upp, Elias hade tydligen somnat oxå så......Sen väckte han mig 8.30 och då måste man ju stiga upp, han hade kackat, han sa MAMMA BYTA PÅ ELIAS JAG HAR KACKA LUCKTA....nej tack.....Sen var han vaken och spexa på som den, jag orkade knappt hålla ögonen öppna så vi klädde på oss och gick ner för att handla en blomma till Simon då, men sen när vi kom hem måsta jag bara lägga mig ner och blunda, men Elias tyckte inte det så han hoppa på en drog täcke av mig och hade tusen frågor på 5min.........uch så nu är jag JÄTTE trött ska gå och sova när jag e klar med det här...hoppas det e läsbart för jag har väl förmodligen somnat innan jag ens började skriva.....Simon fick sin blomma och bakverk alla fall men ingen vaken sambo att kika på film med ikväll......GRATTIS SIMON!!!!!

Godnatt då
kram

Mora Träsk

Elias var på sin första "rock" konser i lördags, han var på mora träsk i godbyhallen med pappa.
Det var väl inte så lyckat han hade feber och var då trött och snorig, så han satt i pappas famn hela tiden. Nåja han har ju varit och sett dom live alla fall.


Väldigt tåliga fiskar

Har ni funderat på att skaffa fisk??? skaffa då inte vanliga guppisar som dör efter 1vecka och skaffar massa nya ungar hela tiden, utan köp en lite dyrare fisk, som guldbarber, skalare och ciklider. Vi skaffade ett stort akvarium förut på 160L som vi hade massa olika fiskar i, Guppys, guldbarber, skalare, ciklider, rabarber(inte såna sura man käkar från trädgården) neontetror, och så gjorde vi några försök på hajar.
Men när vi flyttade från 2:an till 3:an så hade vi ju hinkar med fiskar att släpa på, dom hoppa ur och dog en efter en (dom klenare vanligare fiskarna) För vi kunna inte lägga upp akvariet fören man vet var det ska stå, det tog ju mins en vecka....

´Sen när vi fick det på plats så var det inte så många fiskar kvar, Elias hacka hål i akvariet en morgon och då dog det några.
Men sen började vi tröttna på att rengöra det stora akvariet för så lite fiskar så vi bytte akvarium till ett på 60L, mycket skönare med mindre.
Så nu har vi det fortfarande kvar i vardagsrummet märkte jag när jag skulle storstäda....hahaha....klart jag vet att det varit där men vi har inte städat åt dom på evigheter då menar jag minst 1månad....mat har dom fått när man har kommit ihåg det, typ 1/veckan fast sen så är det ju så att katterna använder akvariet som vattenskål så vi fyller på vatten när det e typ hälften kvar bara, :-/.......(djurplågeri)......stackarna....nä men do efaktist tåliga dom vi har kvar och det är
Guldbarber, en orange ciklid och en stor skalare som brukar tappa färgen ibland.

Så igår då när jag städade så tyckte jag synd om fiskarna..(jag brukar kika på djurpolisen som går på animal planet..) så vi städa åt dom, och nu ser man in förut såg det ut som om man hade snigelodling där i ett mini träsk...

Vi ska nog ha ett stort akvarie igen sen, men det bli5r då vi skaffar hus så det e ett bra tag dit......

Kalas på Måndag.... :o)

MMMMMmmm jag håller på bakar massa gott tills simons kalas på måndag, om det komemr någon......Jag har ett dera varit smart eller så INTE, jag tänkte att om jag lagar en fryst cheeskake, och rulltårta (som man kan lägga grädde och godis saker på) och biskvier, så kan man ju ha det i frysen tills på måndag och bara att ta fram och garnera när det e daggs....Eller så blir det så att jag blir sugen på dagarna efter något gott så finns det inget kvar på måndag :o) ....neeee jag ska försöka hålla mig jag får köpa hem lite godis eller något jag kan små ta på så länge så kanske jag glömer bort att jag har godsaker i frysen....Hmm NEJ det gör man ju inte.....

Ni är välkommna på kalas på Måndag kväll.....

Vad ska man göra????

Snart ska man gå på mammaledigt, jag har slutat leta jobb nu före bebis ankomsten.
Det e så jobbigt att bara gå hemma och må bra och inte kunna jobba och förtjäna pengar när man värkligen skulle behöva det.......Nåja nu har jag bestämt mig för att det inte ska hända flera gången jag ska plugga på distans kurserna börjar i mars, fast det ända som jag inte vet än är VAD VILL JAG BLI....jag skulle ju kunna gå till barn-fritidsledare vill jobba som assistent eller på ett dagis/förskola. Men sen fick ajg syn på bild-konst utbildning...hmmm är ju faktist intreserad av det oxå fast man kan man jobba som då????? Jag tror jag börjar med att frächa upp minne inom matte och lite såna ämnen, sen får man väl se vart det bär men jag tror det bär åt barn-fritidsutbildningen.

Kikade på 4fakta idag

Hej!
Jag älskar att kika på 4fakta kanalen det är så mycket sjukhus dokumentärer där, idag var det bara om förlossningar.
Det var en familj som fick 5lingar :-/ ujj tänkte jag och jag som tycker det e ganska lagom med Elias, dom visade dom hur det var när dom hade kommit upp i 3års åldern, domhade en son före som du var 5år när dom anndra 5 var 3.
Hon berättade att det var inte så svårt som alla tror att ha flera barn utran det var mycket lättare allafall när dom kom upp i 2-3års åldern när dom börja leka med varandra.
Hon sa att om man har bara en så kräver den ju så mycket uppmärksamhet hela tiden så man inte har tid med något annat än barnet, men när man har flera så sysselsätter dom ju varandra....så då har man mer tid med sin man och sysslorna hemma....SKIT BRA JU!!!!!! fast det räcker nog bra att man får en i taget ändå.

Vitsigt

Direktörerna för bryggerierna Heineken, Budweiser, Carlsberg och guinness är ute och spelar golf. Efter 18hål på banan samlas dom i klubbhuset. Servitrisen frågar vad dom vill dricka.

-En flaska carlsberg - Probably the best beer in the woeld, säger carlsbergdirektören.

-En kall Heineken, som VERKLIGEN är världens bästa öl, säger Heinekendirektören.

-En Budweiser - USA:s bäst säljande öl, säger Budweiserdirektören.

-En cola, säger guinnessdirektören.

Förvånande frågar dom andra varför han inte beställer en Guinness:

-Nej, om inte ni dricker öl så gör inte jag det heller.

HAHAHAHAHAHA

Tutten kanske bort nu :-)

Elias steg upp tidigt den Tisdagen den15 Januari som vanligt och fixa och dona lite för sig själv innan han väcker en. Han börjar dagis kl:9.00 och hämtas sen kl: 14.00, men den här dagen skulle förändra Elias liv utan hans tillåtelse, han brukar nämligen kassta omkring sin napp när han tycker att inte behöver den just då, och har man inte sett på så vet bara han var den kan vara.
Så när vi hade stigit upp och gjort oss klara för dagis så skulle ju dun dun och kudde med till dagis, men jag frågade vart han har gjort av den han kom inte ihåg så jag sa att jag ska leta efter den idag medans du e på dagis, det gick bra.
Sen när han var på dagis så stor städa jag hela lägenheten och hittade absolut inte hans napp, inte någon stans.
När han kom hem så kom han ihåg att jag skulle söka dun dun så han frågade ju efter den givetvis, jag visste inte hur detta skulle sluta. Jag sa att jag hade sökt överallt i alla rum och hittade den inte, jag föreslog att vi skulle leta tillsammans i hans rum i alla lådor bland alla saker, när vi hade gjort det utan resultat så acepterade han det då för stunden.
Men det var kvällen sen som vi inte såg framemot alls, men sen när kvällen väl var där så satt han och såg på totte och skulle somna han frågade efter den flera gånger och vi påminde han vad som hade hänt med den.
Vi hade hittat 3st anndra tuttar i hans rum när vi städade så jag sa använd dom annars, men nej dom dög inte bara att hålla i.
Så klockan tickade förbi 23.00 han hade inte somnat än, han gjorde flera försök med dom anndra tuttarna men gillade inte dom han bara grimaserade och sa uch blä,
Sen somnade han till slut.

Så nu då fredagen den 18 januari, så har vi inte ännu hittat tutten, han frågar nog efter den på kvällen men kommer på sig sen att den var ju faktist borta och acsepterar det, men det enda är att han somnar aldrig det tar hur länge som helst innan han somnar när han inte har tutten.
Men han har sin kudde utan den skulle det absolut inte funka tror jag.

Det som är värst nu då är om han faktist hittar tutten, så jag ska ta och gå igenom rum för rum gätte noga när han e på dagis, och hittar vi den så åker den till soporna.



VITSIGT

En kvinna steker ägg till frukost. Plötsligt kommer hennes man inrusande i köket och gapar:

Försiktigt! Lägg i mer margarin! Du steker för många åt gången. FÖR MÅNGA! Vänd dom! VÄND PÅ DOM NU! MER MARGARIN! Dom kommer att fastna! Försiktigt...Jag sa FÖRSIKTIGT! Du lyssnar ALDRIG på mig när du lagar mat! ALDRIG! vänd dom! Skynda dig! Och glöm inte att salta dom. Du vet att du alltid brukar glömma det. Använd saltet. SALTET!

Hustrun stirrar på honom.

-Men vad är det med dig? Tror du inte jag vet hur man steker ett par ägg?

Maken svarar då lugnt:

-Jag ville bara visa hur det känns när jag kör bil.

Förr och Nu vilket är bäst????

FÖRR:
-Inte räkningar som dräller ner i brevinkasstet.
-Inget internet som ärsätter polarna, sällskapet.
-Hästar som transport medel, ingen dyr försäkring eller bensin och hämska olyckor och fyllekörningar (hästarna springer ju knappast in i varandra)
-Ingen julbelysning som skulle måsta vara värre än grannens (utgifter)
-Inga massa kläd och möbelbutiker av hundra olika slag, man laga det messta hemma själv (inget viktigt hur det såg ut)
-Inga banker så man kan bli skulldsatt upp över öronen.
-barnen hade hemmagjorda leksaker, inte video/dataspel, så inga avendsjuka.
-Ingen Tv att slösa sin dyrbara tid på, utan vara med sin älskade och familjen istället.
-Utedass, inte orolig att det ska bli stock eller att man inte får sitta ifred, eller om det e kö så slipper man vara orolig att dom ska titta på en om det luckar lite illa efter en (kan ju vara vem som helst eftersom det ligger veckans skit kvar där nere)


NU:
-Gratis reklam som man sen kan elda upp för lite värme i kojan.
-Internet som man kan ringa över hela världen gratis till alla (skype)
-bilar av olika slag, ingen husrum för hästen eller tidiga mornar för att mata den och sånt, och rengnar det så blir man inte blöt.
-fina juldekorationer att sätta upp som myser upp hela hemmet.
-olika kläder och möbler av alla färger och slag, kan fynda begagnat om man så vill slippa billigare undan.
-Banker som kan hjälpa en spara pengar eller bevara dom åt en så ingen skäl dom.
-olika leksaker att köpa till barnen, så dom slipper slepa in en massa kottar och pinnar som hörtill i skogen, om föräldrarna vill ha en sovmorgon eller så, så kan barnen underhållas av dataspel.
-Tv m,ed en massa kanaler som man kan kika på om man ligger och är sjuk eller om det eoväder på utsidan.
-Inne toa, slipper gå ut i snöstormen eller oroa sig för att det ligger en hög med ormar där nere och så kan man rengöra den så det luktar gott någon gång där inne.

Det finns massor med saker till som man kan skriva ner, kommer jag på något bra så skriver jag ner det.

Trögt på morgon

En morgon när jag "steg" skulle stiga upp så var det lite trökt. Jag låg till en 12 tiden tror jag det var :-/ ja...det har säkert hänt er oxå, att man tror att man har stigit upp, man drömer det alltså.
Jag drömde att jag stog i duchen och sen klädde på mig, och sen gick och käka precis som om jag gjorde det....mycket sjukt....Men sen ropade Elias på mig och det passade inte in i drömen just då så då fattade jag inget och vaknade till lite, då fatta man att man inte hade stigit upp än....typiskt måste göra om allt igen....Men jag somnade om igen och gjorde presis samma sak igen, och sen hörde jag telefonen ringa som då var min mamma, då avknade jag till igen och den här gången somnade jag en stund igen men drömde inget sen vaknade jag och var helt utvilad....men besviken att man har sovit bort halva dagen + att man måste göra om allt man presis har gjort eller trodde allafall.
Men en sak ska man vara glad för då att man inte var pissnödig det hade varit riktigt jobbigt.......:-)

Det e sååå skönt att få sova ut en morgon hur länge man vill helt ostört, det ska inte höras något annat ljud alls för att man ska sova som bästa.

sov gott alla och vakna utvilade.

Elias lillebror

419078-7
Det här är taget i vecka 14

Så sött

Så sött

Här är Elias som håller i handen på sin morbror Jim, medans dom går och kikar på bilkyrkogården nere i småland.
Är dom inte för juvligt söta..... :-)

Kattorna (Kikki, Kavvi och Miffi)

Alltså!
Våra katter är lite speciella måste jag säga, eller så är dom inte rinktigt fullt utvecklade som dom ska.
Som jag skrev här tidigare så har ju våra syskon par (Kavvi o Kikki) fått en bebis, och Kikki är lite VÄL överbeskyddande enda sen den var nyfördd har hon passat på den.
om man tog i kattungen och satt den i famnen så korra Kikki till och grabba tag i nackskinnet på den och bar in den i garderåben igen.
Och nu när den är större och springer om kring OJ Oj Oj stackar Kikki hon har fullt upp med att springa efter och kolla den, till en början så sprang hon efter och tog tag i den och bar den under våran säng, för där kommer den inte bort. (vi har som en vattensäng fast med vanliga madrasser i)
Men sen tillslut började vi säga åt Kikki att hon inte skulle släpa bort den hela tiden för jag märkte att den hade sår i nacken, så hon springer bara efter nu och korrar tillika så jag är tvungen att stänga in dom i badrumet till natten om man ska få sova lite.

Men Sen har vi Miffi, fina namn på kattorna men det e Elias som har döpt dom.
Hon är allmänt jobbig, pissar överallt om det inte e kliniskt rent i lådan, häver ner alla blommor och springer 100km/t genom alla rum så alla mattor och det som är lättare löst flyger omkring. Så ni kan ju tänka er hur det har sett ut här när vi är borta över en helg eller som nu sisst 2veckor.......OJ Oj OJ....Städa städa det ända man gör efter dom.

Sen har vi våran käre frasse Kavvi då som antagligen har fått sitt namn efter pålägget kaviar som Elias älskar på mackan.
han är lite lugnare han är ganska mycket ute, MEN just nu är han i friar taget och jolmar som tusan och hela tiden.
han brukar locka med Kikki ut på balkongen en vända och där ja ni kan ju tänka er vad dom gör där, men Kikki är inte så villig på den fronten så hon skriker och frassen jolmar, ja ett herrans liv för dom, tur att grannarna vet hur våra kattor e som tur är.

Nåja det kanske inte var så himmla intresant att löäsa men jag måsta bara skriva det :-)

Kikki och kavvis första barn

419078-5
Här är den enda katten dom fick, ganska bra det med tanke på att dom e syskon och Kikki är inte helt frisk enligt mina åsikter. Vi har ju redan 3katter sen förut så vi akn inte behålla den här fast den är sötare än alla tre tillsammans :-)
Så vi la ut den på nätet, det gick inte många minuter fören min mailbox var teroriserad av intresse för katten.
Sen kom det en dam och kikade på han, hon kassta 800kr i handen på en och skulle ha han. SÅLD!!!
Så nu e ju Kikki på smällen igen då (måste kastrera frassen) och den här gången kan det gärna få komma fler än bara en ynka liten katt......Och den här katten då "Lill Lill" som Elias säger, så går och slickar på allt....då menar jag ALLT......

Monopol

Hej igen!
Jag måste bara skriva lite igen....haha... :-)

Jo det e så att jag och Simon brukar spela sällskaps spel eller kort spel på kvällarna om vi inte har något annat för oss. Vi spelade monopol igår, det gick inte så bra för Simon i början men sen köpte han en massa tomter och byggde hotel på alla nästan, jag hade en hel grupp jag kunna bygga på sen ägde jag några sprittlade tomter.
Det gick bättre och bättre för Simon jag fick inteckna mina gator och sälja några hus, men precis när Simon var som rikast och jag trodde det skulle bära utför för mig så vände lyckan....haha... :-)
jag hade en enda tom som det stogd 4hus på, jag tänkte att jag lägger dit dom alla på en så man får lite mera om han sku råka trampa på den, och mycket riktigt det gkorde han..... Jag däremot lyckades komma undan hans alla hotel och hus ett par varv, och fick ihop med pengar att teckna ut mina gator så jag skulle få pengar när Simon trampa på dom.
Det höll på ett tag Simons nerver var redan slut, han vart mer och mer otålig, och undra hur jag alltid ska ha sån f-ns tur i monopol hela tiden, för jag har vunnit förut mot han ganska många gånger.
Nåja spelet kom till sitt slut och jag hade övertaget minst gator mest pengar och VANN :-)...... Simon vart så arg att spelpjäsena, pengarna och korten bara flög i rummet sen gick han och la sig och sova...fniss ;-) han är ju bara för ljuvlig....hehe....

Men sen idag då sa han att han skulle ta en ny match mot mig i monopol....jaha tänkte jag ok då.....suck.....ja det var som vanligt han ägde massor jag inget och VANN INGEN!!!!....
Nu skulle spelet aldrig mera få plockas fram.


Simon

Simon

Elias

Elias

419078-1

419078-1

Här är vi på Elias dopdag

Välkommen till min nya blogg!

Nu ska jag göra ett nytt försök på att skriva lite blogg, det e nda problemet är vad man ska skriva om vissa händelser man har uppleft. Men nu kommer det kanske inte att vara lika svårt eftersom vi kommer att bli en till familje medlem i mars.
Vi väntar vårt andra barn, en kille till då om man kan lite på vad dom säger men jag tror nog det.

För den 2 Januari vid 21.00 tiden så fick jag såna f-ns värkar, jag gick och la mig i sängen och tänkte att det bara var för att jag har jobbat så mycket nu och jag skulle inte tillbax dit mera, så kroppen kunna slappna av.
Men Bebisen hade anndra tankar tror jag, han villa ut.
Så jag sa till Simon - Det kanske är lika bra att vi ringer och frågar vad vi ska göra!
Simon satt vid datorn - (suck,frust) ska du börja föda nu redan?
jag väckte mamma och frågade henne hon ringde till BB ochg frågade.
Dom tyckte nog jag skulle komma dit och kolla kurvan??? kurvan tänkte jag jo den är väl rund ;-) haha....
Nej skojade lite bara.
Vi klädde på oss och åkte iväg, Simon tyckte - åååå varför ska det alltid hända så sent på kvällar och nätter när man e trött???
När vi väl hade yrat klart i alla rondeller och var på plats så hade jag värkar i den tackt man har när det väl e dags, fast dom var inte ´tillräckligt starka då :-s. Dom kolla Ul och gyn undersökning (inget trevligt när man har ont)
Så på UL så tänkte jag nu e han lite större så man kanske kan kika om det är en kille.
Och jo jag tyckte jag såg en liten penis där på den lille krabaten.
Dom beslöt att jag skulle måsta lika kvar över natten (tack lite semester, och en sovmorgon kan vara skönt)för att hålla koll, jag fick en spruta så det skulle sluta värka. Sen senare kom dom in och skulle kolla kurvan på mig igen när dom trodde sprutan skulle ha gjort sitt då, dom spännde fast lögndetektorn runt magen på mig och så gick hon. Efter en 2min måsta jag slita lös mig och kuta på toaletten och SPY blä och uch jag hann inte :-(.
("Kännsliga läsare hoppa över nässta mening")  jag hann öppna dörren och ut kom det det krach landa hela dagens meny rakt i ingången, det sprättade ner dörren och väggarna i hela badrummet.... Så nu kan ni känsliga läsa igen jag ringede på klockan så dom kunna komma och städa upp det, stackars människa.
Jag var trött com tusan det var ju mitt i natten, städerskan kom in och städa "stackarn" jag tyckte det skulle vara oförskämt av mig att bara lägga mig ner och sova så jag pina mina stackars ögon att vara öppna tills hon var klar, sen tackade jag och somnade nog innan jag han höra om hon sa något. zzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZ
Sen på morgonen så kom docktorn in och sa att allt var ok att jag fick fara hem, han sa även att bebisen kommer att bli minst lika stor som den förra:-S HJÄLP!!! han beslöt att jag skulle komma in den 6 mars (på min födelsedag) och kolla när vi ska ta ut han. PJHU skönt slipper man gå över tiden och kanske få föda ut en bebis, inte en 3månaders gammal bebis:-) så då ringde jag hem och sa att dom fick komma efter mig, så runt 10.00 så åkte jag hem utan värkar och allt var ok.

Nämen se på tusan det vart en storry allafall :-)

RSS 2.0