Sluta med godis 8o)

Ja det e lika svårt att sluta med sötsaker som det e att sluta röka...inte för att jag vet men dom säger så dom som testat båda......jag e rastlös...går och städar hela tiden, fast det inte behövs.

Säger till simon när han handlar att han ska handla hem lite snask oxå, fast det gör han inte som tur e men det tycker inte jga för den stunden.

Vet någon nått bra tips på vad man ska göra när man försöker sluta med sötsaker??????? SNÄLLA HJÄLP
Jag ska börja BANTA NU, jag har bestämt mig för det....jag tänkte pina grannen med ut på kvälls promenader när ungarna ha gått och laggt sig, inget hon vet, om hon inte läser detta då :o)

Jag rensade min garderåb, då hittade man kläder man hade förut snygga små kläder...jag ska komma i dom före året är slut har jag bestämt....det e ju bara 4månader dit...panik hejs nu ska jag ut och springa lite

skicka gratis sms

Jag har ju kontant kort eftersom jag inte tycker om den där shocken man får varje månad när man öppnar mobil räkningen.
Så jag tog ett kontant kort då betalar man förs en pratar man, isället för prata förs och betala sen.

Det är ungefär som tänka förs snacka sen istället för snacka först tänka sen hahahaha....
Ja det var ju inte det jag skulle komma fram till eller jo lite men om ni går in på http://www.gratissms.se/90zh3prk9r och registrerar er där så kan ni även skicka tal sms, funkar så att man skickar ett sms det man vill ha sagt så läser en kvinnlig röst upp messet kul va ??? :o)

funkar det inte att trycka på länken kan ni kopiera den...vet inte om finska nr funkar



Elias och Adrian vid 5 månaders ålder



Förutom att Elias bilder är tagna av en fotograf, Adrians bilder är tagna av mig då.

Jag och Adrian

Adrians huvud ser lite roligt ut när solen lyser bakifrån :o)

TRADERA

håller på "förnyar" våra saker. Jag håller på rensar i hela lägenheten på allt skit som bara ligger och ingen använder, och lägger ut det som är användbart på tradera.....pengarna som vi får in där så köper vi "nytt skit" för en billig peng kommer att lägga ut några val som jag ahr shoppat där för en billig slant......

jag och Elias rensade hans rum HAN fick välja vad som skulle bytas ut och inte...det gick jätte bra faktist.
Så nu är ett rum klart. Ska fortsätta idag med resten...så kanske det blir lite rymligare att ta sig fram här sen då.



Elias lådbils körkort (framsida)

Det här var inte Elias körkort eftersom det inte var den bilden som e på bil han körde.

Elias körkort (baksida)

Jag har glömt att skriva hans 4sissta ser jag nu :o)
han är väldigt stolt, han säger att han har tagis lasbilskort med släp
eftersom det var det han körde där.

Adrian

Här sitter Adrian nybadad, eftersom han drägglar så mycket så måste jag börja ha dräggelklapp....han sitter och vilar pappas famn(som babblar i telefon med elias guffar tommy)

Fortsättning om Simons tv besök

Nu har Simon vart på "förhör" till kanal 5, han sa inte så mycket vad han hade gjort bara att han hade kasstat 10mille i sjön :-/

Han sa att när dom kom dit så skulle dom fylla i en massa papper om varför dom skulle få komma med och vem dom skulle ta med som hjälp osv

Han hade skrivbit samma orsak som jag hade anmält han för som tur var, MEN ja jag vet inte om jag ska berätta mera det är ju såååå pinsamt.......ja jag gör väl det då.

¨Han var så inställd på att dom kommer ju välja den som gör bra tv?????( hmmm det kan ju inte dom veta.....) ja men så han frågade vad han skulle ha på sig, jag sa ta det du brukar (man ska ju vara sig själv)

så han satt på sig jeans och en skjorta (halva han var ju som vanligt) och for iväg......hemma satt vi och vänta otåligt på nyheterna.

När han kom hem så berättade han då allt och när han kom fram till det där med filmningen så sa han

DET SKULLE BLI BRA TV

Vad menade han med det??????? han skulle ju hållt sig till storryn.........nåja vem som helst flippar väl ur framör kameran kan jag tro....men har väl så inställd på just den meningen så det blev den oxå......så dom sa vi hör av oss.....den har man ju hört förut.

Men det var 200st som fick komma dit så lite tur har man ju, och det kommer att vara 10pogram med 2st i varje altså 20pers av 200 vad e det 10% chans att komma med till nästa steg.

Lådbilslandet!!!!!!!!!!!!!

Ja vi var ju dit men glömde helt bort att köpa batterier till kameran....suck!!!! Elias blev ju som det vore julafton. Han villa köra en gammal scania lastbil med flak först, sen körde han lastbil med släp han körde "gammla bildelar".
Efter det så traskade vi vidare till traktorerna, där skulle barnen ha behövt hörselskydd......efter det så körde han lokomotiv, andra barn åkte med. Sen åkte han två varv i karusellen.

Sen hoppade han och simon på en flotte som dom skulle försöka ta sig fram på rund öar, den var rett mysigt.
Efter det så sa vi att vi måste börja åka hem snart men då fick han syn på mopparna som han skulle köra, efter det så hade han en biljett kvar då körde han den lastbil han körde allra först igen.......medans gick jag och lasta in adrian och vagn i bilen......vi hade rätt tur med vädret småregnade lite men inte så man måsta ha paraply.......

billigt nöje måste jag säga....det kostade 200kr/barn vuxna gratis....han fick 5åkkuponger för det det är 10min åk/kupong...men sen var flotten,karusellen, lokomotivet och en äventursbana jag och elias gick GRATIS.....det fandes fika ställe där och toaletter frächa, hoppborg och massa klätterställningar fandes det med.

Men det där med kort blev det inte denna gång men vi lär nog fara fler gånger.

sen när man gick ut därifrån så fick barnen ett körkort.

TRÅÅÅÅÅÅKIGT!!!!!!!!!!

Här sitter man då i sin "ensamhet" ungarna sover och Simon kommer snart från jobbet.....lägenheten ser ut som man har lämmnat alla dörrar öppna under värdens oväder.
plus att det var en hel arme hit i köket och åt,lagamat och lämnade allt (finns inga rena kärl alls)

Tänkte om jag skulle ha tagit lite före och efterkort men näääääää....då kommer ingen att våga sig hit mera.
När Simon kommer hem så måste han ju undra om jag bara har suttit här hela dagen.....men det har jag inte ????
:-/ hmm eller?? neee. tvättkorgen är allafall tom och ren tvätt hänger det överallt.

Elias rum är väl det ända ma kommer in i, för det städade jag upp i igår.
Fast sen var adrian där med sin gåstol och röjde slätt på hyllorna han nådde till.

nåja imorrn ska vi åka till lådbilslandet, hoppas våran kamera funkar annars måste jag fråga om vi kan låna grannens.
Vad har man annars grannar till hahahaha.....
så då kommer jag att lägga in lite bilder, men hoppas inte för mycket......

Nej nu fick jag lust att städa bäst att dra innan man ångrar sig och det in............................

Samlar saker

Det slog mig en tanke på att jag villa börja samla på någonting...men det får ju inte ta för mycket plats eller vara så dyrt......så jag tänkte börja samla på NYCKELRINGAR.
Så jag frågade Elias om han villa hjälpa mig med det, det skulle han göra.

Så om det är någon som vill bidra med någon nyckelring så tackar vi och tar emot :-)
än så länge vet vi inte riktigt hur många vi har för dom är lite utsridda särskilt dom med ett litet mjukisdjur :-)

tanken slog mig faktist när jag såg faster Jennys slitna stackars sniff som hängde i hennes nyckelknippe.....jag tänkte ju göra då som en liten lista var, hur och när vi fått den.

En liten rolig sak som vi familjen kan göra när man inte har annat för sig......kan vara kul om 30år.


skickar Simon till tv

igår den 4 augusti så satt jag och väntade på att jenny, Henrik och joel skulle komma tillbax från high chaparral och Simon från jobbet så undertiden satt jag vid datorn och kikade runt lite på massa knasiga sidor.

så hittade jag massa gamla avsnitt av power of 10, ett frågeprogram på kanal 5.
man kan vinna upp till 10miljoner kr, men hur offta händer det?????? ni som inte vet vad det är för program kan gå in på

http://kanal5.se/web/guest/powerof10 och kika lite vad det går ut på.

nåja jag anmälde Simon dit, jag skrev ett brev om hur hans liv har sett ut och ser ut........man kan ju testa allafall, så jag berättade det till simon sen på kvällen falla dom skulle skicka tack för ansökan brev att han inte hade blivit utvald, så han skulle fatta vad det var frågan om :-)

nåja näst  dag idag den 5 augusti då så ringer det ett privat nr på min lur och säger att det är från power of 10????????
kopplade det med manpower förs men fatta ganska fort att det inte var det:-)

hon skrattade och fråga om hur man får tag i Simon och om han viste att hans tjej har anmält han???? jo sa jag, så fick hon snacka med han....simon bara log medans han snackade.......sen när han snackat klart så sa han att han skulle få komma till studion på måndag kl:13.00 :-) :-) :-D

skit roligt tänkte jag (eftersom jag slipper sitta i tv där hunda miljoner mäniskor glor på en och skrattar för lilla minsta mistag man gör.

hahahahaha.......men han kommer att ställa upp om han kom vidare eller om det var klart så det får han veta på måndag......

GRATTIS GULLE hoppas du blir den utvalde och vinner minst 100000kr....vem vet kanske det blir bröllop då;-)

nej nu ska jag sova  natti alla rara

hemkomsten

nu har vi varit på Åland nästan 1 hel månad, jag stor städade innan jag åkte och måsta stor städa igen när jag kom hem :-(

Nåja det e ju inte lätt för en man att kunna ta hand om sig själv och hushålls sysslorna eftersom han aldrig brukar göra det annars......det ända som jag vart glad över var att han faktist hade lyckats kommi underfull med hur tvättmaskinen fungerade...:-)

man kan ju inte klaga igentligen eftersom han är ju trots allt en man.......nåja allafall när vi åkte hem med 12,45 båten så satt jag hela resan och förberede mig på det värsta hemma....eftersom faster jenny, kusin Joel och henrik skulle komma och övernatta hos oss var man ju tvungen att försöka göra det till ett hem så nära man kan komma......

Som tur var skulle Elias åka med dom hit med sena båtresan så jag hade ca 7timmar på mig att reda upp.....det ända bekymret var egentligen hur jag skulle lyckas få alla sängkläder + soffan ren efter att katten har använt det som katttoa .......blä .......

nu sitter jag här 6timmar senare helt slut men alla rum städade och lite tvätt kvar bara.......men soffan är inte riktigt luktfri......Adrian har faktist tyckt synd om mamma så han har bara varit nöjd och glad hela tiden som jag sprunigt som en yr höna och försökt att få det någotlunda innan gästerna kommer.........man vill ju inte att det ska vara sista gången dom vill komma hit.

Nej nu ska jag särtta mig ner och bara njuta Adrian har lagt sig för natten och simon är på jobb...



Olika sömnbrister för män och kvinnor?????

Altså jag satt och funderade på en sak om sömnlös, medans man hörde simon pladdra på i luren om att han var så trött.......Ja jo vist det är han säker det e jag oxå, men på olika sätt.....

Jag räknade ut att medans barnen är små och äter på natten så kommer man aldrig i den djupa sömnen som man måste ha.
om vi säger så här att en bebis äter 1-3ggr per natt upp till 9månader, dom lägger sig för natten vid ca 22.00 och vaknar ca 07.00 då har dom ätit då åt dom innan dom somnade sen nästa gång vid 01.00 sen nästa vid 04.00 sen vid 07.00 då dom sen helst vill stiga upp.....så eftersom man vill ha lite fritid när barnen sover och koppla av i tystnaden innan man själv kan gå och sova....så har man lyckats fått ca 3-4timmars sömn under natten samanlagt...eftersom vid varje matning (om man inte ammar) så ska man stiga upp snapt och tillaga maten och sen hålla den på plats medans man försöker hålla ögonen öppna tills barnet har ätit klart, sen tar det ibland ett tag innan man somnar om om man inte var så snabb att kroppen inte hann reagera att man var upp en vända......

så om vi räknar med 3,5timmar per natt
1 vecka-24,5timmar
1månad-98timmar
9månader-882timmar

normalt behöver en vuxen ca 7timmar sömn per natt då
1vecka-49timmar
1månad-196timmar
9månader-1764timmar

så på 9månader ligger vi back på 882 altså det dubbla :-/   men då har jag inte räknat med dom nätter som barnet är sjuk eller tänder på gång.

det går 24timmar på ett dygn altså har jag ca 37dygn som är då 9månader att ta ut i sömn....tänk att sova så länge.

Så när jag hörde simon i luren när han sa att han var trött då sover han så fort han inte e på jobb INTE KONSTIGT DÅ....sover man för mycket blir man trött......som när han jobbar från 23.00-07.00 så sover han till en 18.00 fast han igentligen bara ska sova till 14.00 altså 4timmar för mycket.....man kan bli LITE irriterad på sånt särskilt när han säger att jag inte vet hur det e att vara trött ....... ;-(......Simon är nog bra och jobbar och står i men jag tror han skulle vara lite piggare om han inte sov så mycket.



RSS 2.0