mina älskade barn



Tagit fram balkongsbaljan :)  måste ju testa den före

lite nytagna bilder












Nästa sysselsättning :)

Jaha nu har vi handlat det som behövs för att få det snyggare i köket eller det blev inte så dyrt....tapeterna fick jag av Magda Tack!!! och klistret fick jag av han gubben i butiken, penseln köpte jag för 49kr så ska det väl vara lite spackel till...det har vi inte köpt än.
Kommer lägga ut alla bilder på samma gång sen när det är klart.

Så nu så länge har vi flyttat köks bordet till vardagsrummet.






Ballen tvättad :)

Vi fick lapp om att dom skulle komma och tvätta balkongen på utsidan så man skulle evakuera allt ömtåligt, så det gjorde vi.

Här är våran smutsiga balle


nej jag dansar inte smågrodorna, jag råkade bara fastna när man var som bäst :)



Tur att fönsterbläcket var ivägen för mitt arsle :) 



Elias är så duktigt han älskar att hjälpa mamma vad det än gäller :)



Här står "saken" och väntar tills imorgon när dom kommer för att tvätta



Nu har dom börjat





Nu var det klart, mattan hade jag glömt på balkongen så den blev lite blöt



Så nu kan man sätta sig på ballen och mysa....hmm det lät fel

Polering av golv i köket

Idag när jag skulle skura golvet i köket för att sockorna stanna kvar men foten lyfte, så fick jag ett ryck att jag måste skura det ordentligt för att kunna polera det efteråt :)

Eller hur det var ett helt dags arbete nästans, hade inte mycket polish kvar så det blev lite fläckigt :/


här är före skurningen



Först kassta vi massa vatten och såpa på golvet som fick ligga en stund före skurning, sen skurade jag och Elias



Så här såg vattnet ut efter första skurningen



här är lite skit som kom från golvet (tiden är senare för att jag delade upp golvet i två omgångar )



Här är vi inne på andra varvet med blötläggning



Så här såg vattnet ut efter andra skurningen



Nu ligger polerings medlet ute på golvet för att tårka in det ska ligga ca 30min.



Lite suddigt, men här är det tårkat och klart för att lägga in alla möblerna :)

Elias plutten

Elias är ju ute hela dagen, så fort han stiger upp så efter morgon fikat går han ut kommer in ibland och käkar mat, offtas tar han det med ut och käkar ute.
Om han ska till dagis så är han ute efter dagis hela dagen, han kommer altid in sista av alla barn..det finns ingen kvar efter att Elias gått in.

Sen somnar han där han lägger sig ner direkt.



denna gång vart det under hans säng bland alla mjukisar :)

Busiga Adrian "Adde"



man får INTE kalla han Adde för Simon han blir galen


Dansar lite till sin spelande trumma


Springer fort bort från brottsplatsen



Här häller han ut allt vatten ur flaskan så man sen kan plaska i det.



Om man tittar närmre ser man vattendropparna sprätta ur flaskan



Sol och skrapsår

Mina barn är INTE försiktiga när dom leker dom flyger på snbbare än benen hänger med. Elias klättrar överallt där finns det inga grenser, och då vill ju lilla Adrian haka på och vara lika duktig som brorsan.


Elias sprang på parkeringen så fort idag så fötterna snubblade på varandra, då skrapde han upp arm och ena knät.


Vi var på en familjepikninck till en lekpark 8en av många ) vid oss och då villa Adrian vara lika duktig som brorsan , så han "sprnag" upp och ner i trapporna till klättergrejen men tillslut gav dom knubbiga små benen vika och han dunsade rakt ner med pannan först i gruset (men det hindrade inte han att fortsätta)

lite roligt :)

Bli inte "rädda" Elias har haft sånn här tunnga sen han föddes och när han var 3år så fick vi ett nästans svar att det var karttunga det var något med vita och röda blodkroppar eller något sånt, det var inte så vanligt men inget farligt.

Men just idag måste jag bara ta kort på den eftersom det har ett mönster som liknar på C 5

Massa barn

Idag när vi gick till dagis så var det en hel flock med ungar vid plaskdammen.

den pricken längst bort där sitter Elias och den längst fram är Adrian, jag villa inte visa mig så jag gömmer mig bakom buskarna och tar kort :)

Sååå stökigt..

Jag hade tänkt ta före och efter bilder men jag kan ju bara inte visa hur stökigt vi har det så jag sket i det.... Jag fattar inte man städar o städar men det blir inte städat känns det som.

Simon säger att NÄR han blir rik så ska han ha en egen kock och en städerska hmmm jag tror inte vi blir så rika faktist...om vi skulle bli det så vill inte jag ha en städerska eller kock det känns lite väl tycker jag.

Däremot kanske någon som kommer och gör ett ordentligt krovstäd 1-2ggr i året :) För ha någon annan att tvätta sin smuttstvätt eller rota i alla saker tycker jag inte om...inte någon som man inte känner men NI som vi känner är välkommna hit och städa :)

Ne nu måste jag fortsätta får besök av Alexandra imorgon det var sjukt längesen jag såg henne sist, så det kommer bli trevligt därför måste jag städa lite allafall så hon vågar sig hit igen :)

Bajs på er som Elias brukar säga

intervju idag :D

Idag så skulle jag vart på en intervju inne i stan på drottninggatan, MEN så vart Adrian hemma Simon skulle gå med han till dagis till halv 9 som vanligt dom skulle till skogen idag....när han kom fram var kl.3minuter över halv 9 och alla var borta....suck kan man inte vänta en kvart eller ringa och höra om man e på väg.

Nä så Adrian blev hemma, + att åkkortet hade gått ut igår den 12 och vi har absolut inte råd att köpa biljetter det är riktigt knapert nu fram till den 20. Så jag ringde till stället jag skulle ha vart och sa den tråkiga men sanna berättelsen. Hon sa så här att ja man söker ju inte jobb om man har pengar sen förut och har det engång börja krångla så fortsätter det, så hon sa att vi kan ta en intervju på telefonen det tyckte jag var himmla bra.

Så hon ringer upp mig kl:16,00 :)

Vattenkoppor

Idag var jag barnvakt till lille David Magda o Kims yngsta, han är full med vattenkoppor.

Vattenkoppor tycker jag borde vara lättast om barnen har när dom är så, så jag hoppas mina har blivit smittade.


David som som en liten gris i 3timmar på balkongen.



Här har han precis vaknat, så vi sitter och myser en stund innan gröten


Sen var det dags att käka





Se lekte vi en stund innan vi skull gå ut, men när vi skulle göra det så öste det regn ner.



Här har jag hämtat Elias och Adrian från dagis, David var inte så nöjd när vagnen stannade.



hjärnan :)

idag pratade jag med Malin i telefon och hon berättade en bra vits faktist :D

Hjärnan består av två halvor en vänster och en höger

on the left side is nothing right
on the right side is nothing left


nice :)

En sådan skulle man ha :D




Tog steget framåt

Idag så åkte jag in till stan för att kika på ett jobb jag ansökt till.

Det stog inte sista ansökningsdagen eller första jobb dagen så jag tog mig i kragen och åkte dit. Där träffade jag massa folk och jag titta på dom en stund och fundera vad gör jag här????? det blev helt plötsligt pinsamt känndes som man tiggde om jobb(vilket man gör) men jag betihop och satte på mig modiga masken och gick fram och frågade efter den ansvarige.....pulsen var uppe i höga slag....sen kom hon och frågade då vad jag villa ha hjälp med??? jag frågade om det var hit ni sökte personal (dom har fler butiker) jo det var det, MEN (det sär men vill man inte höra offtas)

Hon hade fått in ca 400ansökningar varav en av dom var mina :) som hon inte hunnit gå igenom hon skulle göra det i helgen.....pulsen kom ner till det normala, ok vad bra sa jag hur töntigt lät inte det men hon tog mitt namn på en liten rosa lapp som i vilken sekund som helst kan flyga iväg och inte hittas igen.....

Nå jag har ju gjort ett försök vi får väl se sen då hon skulle ringa upp några stycken som ska få komma in på intervju.

Sen när jag gick därifrån kännde jag mig så stolt och modig så jag gick via 3st andra butiker  på vägen mot tåget och fråga om dom behöver fler personal :) vilket ingen behövde just då, men där tog dom mitt namn och nummer och skulle höra av sig....fast jag tror dom ta rpappret och torkar sig med det någonstans...men det gör inget för jag har vågat prövat.

Så idag känns det som man tagit nästa steg in i kariären.  :)

Elias lite trötter




Ekerö

Imorgon ska jag och barnen åka till Ekerö och hälsa på min syster och Daniel till huset (har inte vart dit än)
Jag har just planerat resan så alla bussar passar in överallt så man slipper vänta, vi åker 10.25 med 708 här ifrån storskogsvägen så borde vi vara framme efter alla buss byten och båtturer runt 11.10

Jag ska försöka komma ihåg kameran så vi kan lägga in lite äventyrs bilder... :)

Jag har packat allt klart och satt fram kläd högar till barnen och mig själv så det ska gå så smidigt imorgon som möjligt.
Simon stannar ju hemma då (som man inte visste det) men han har mycket att göra det får man ju ta förståelse till men jag skulle tycka det var trevligt om han kunna ta sig en halv dag till att vara med oss (det är ju helg) men men inte tycker vi illa om han för det :/.


Nu ska jag plocka upp lite här i lägenheten och sen lägga mig i ett lugnt, fridfullt varmt bad och hoppas på att man inte somnar där.

hejsvejs

pluggar pluggar och pluggar

Jag vet inte hur jag ska lyckas men jag har just skickat iväg ett prov för rättning...det gjorde jag utan att ha läst i en enda jäkla bok....jag satt och tänkte tills huvudet börja värka, och den enda uttråkade hjärncell med syrebrist man hade har nu övergett mig.....

Men vet inte om dom rättar under helgen men hoppas det annars kommer jag sitta som på nålar under hela helgen av väntan på svar av det knasiga provet jag gjort utan påläsning över huvud taget...nåja det värsta som kan hända är ju att det står BETYG= IG icke godkänd... :(

Men jag svarade på alla frågorna och det blev långa svar....så vi får se vi får se

sjösätter :)

Elias har samlat pengar och nu villa han köpa fiskar till sitt akvarium, han hade redan 1 och en halv fisk där....en gul vet inte vad det är för sort och sen en molly som håller på dör.

Så han fick välja precis vilken fisk som helst för han hade samlat ihop till 125kr.

här sjösätter vi en molly och en groda


Nu är grodan på plats



och där längst ner i vänstra hörnet den vit/svarta mollyn 



här är hans gammla fisk vet inte vad det är vet ni???



och den gammla mollyn som håller på dör han e krokog och seg.

tillbakablick :)


Här är jag 2 år och sjunger på julafton



här är jag 2 år gammal



Julen 1985 altså 3 år


snygga kläder 4 år


mmm vad gott med lera 



ser lite ut som en kille :) 2 år

Resan hem

Nu har vi kommit ombord på båten



Adrian är styrman och kör i dimman





Elais försöker hitta bilar på bildäck...



Nu hatta dom dansgolvet i baren



Chat chat chaaa  (eller hur det stavas)





Elias köpte sig en ville viking drink


Nu har vi kommit oss på bussen vi fick hela bakre raden för oss själva, hela 5sittpaltser






Söndagen hemfärden

Barnens faffa kom efter oss till saltvik på söndag dag för att vi skulle käka lite middag och hinna träffa varann en stund.

Bada i faffas bubbelbad är givet


Adrian testar alla ställen man kan klättra på



Elias spanar på något men glömde ta bort skydden


Faffa med trollen..man ser inte så bra men dom har likadana tröjor på sig som faffa köpte i mallorca.



Här ska Adrian lära sig spela dragspel






Där nere står bastun


Adrian sprang in våren tror jag...han sprang barfota på kottar och annat utan att stanna elelr göra grimaser


Här knäcker dom nötter med hammare, eftersom faffa inte hade en nötknäppare därför var alla nötterna kvar oxå



Adrian ska hjälpa till med maten


Här står jag och skalar potatis


Far o son funderar



Tack svärfar/faffa/pappa för den underbart fina dagen och middagen.

Lördagen, dagen före vi åkte hem från Åland

Kan ni gissa vilken färg klubban har som Adrian suger på??? jag ger en ledtråd



Just det här ser man vilken färg det är :) men den kan göra något till *hihi*



Ja det färgar av sig sååå bra att jag köpte just en sån klubba till lilla Adrian



Sen tog vi en promenad till Elias guffar Tommy...(undrar vad dom gjorde igår)



Jonas ser inte heller pigg ut, han kanske solar inomhus med kläder??



Ja här är det klart att vi är på Åland



Hitta Oves polare Johan där med



Elias kikar på tv med guffar



den här bilden ska ni lägga märke till Simon *haha*



Nu e bi hemma hos jimmis igen...för här är ju jim



och Elias




VALBORG :D


Här är vi då klara för festen



Här är Maria (inte ombytt) och förbereder det sissta bordsplaseringarna  kl:14.37



Här är bröderna (jonas o Simon) förbereder bålen, flaskorna i bakgrunden är "vatten" eller?? :) Kl:16.30



"matskafferiet" :D
 


Simon häller bålen i skolar


Äntligenförsta gästerna som anlänt Kl:16.31







Här har ena kalas bruden dykt upp Maria


Här kom andra kalas bruden Linda och henna kille upp








syskonen pettersson Simon Jenny o Jonas



Så här sitter kalasvärdarna Maria o Linda till bords för mat Kl:19.31



Nu är Kl.21.21 och alla blir kramgoa och snälla med varann :D



Här har vi bruden som ständigt lyckades hitta min försvunna kamera....TACKAR



Kl.23.20 vet inte om det är kameran eller den som tagit kortet som är suddig :D men jag o Jenny var hela tiden på dansgolvet :D



Här har Simon vaknat igen och Maria tagit av sig peruken Kl:1.30 dom flesta har åkt hem



Nu e vi på väg hem i taxin då Kl:4.02




Fattar inte hur min frilla höll hela kvällen igenom :D


Vi anlände hemma med taxin runt 5.30 i saltvik hos mina föräldrar....jag hade skitroligt från början till slut TACK maria o Linda för den fina festen ni har ordnat :D.


RSS 2.0