Adrian till sjukan igen

Idag så fick jag spunk och ringde till vårdguiden och frågade om det var normalt att ett barn som för en vecka sendan trillat ner från 1,5m hög säng, som har bara varit gnällig sen dess...han har ju ont det är ju helt klart eftersom varje gång man lyfter han så kurar han ihop sig och tjuter till, han sover väldigt dåligt och är almänt gnällig bara....så jag ringde vårdguiden.

Dom sa att det var konstigt att dom inte röntka han då när han kom in akut, så hon koplade mig vidare till närmsta akut där dom i sin tur tyckte likadan och koplade oss vidare till näraukuten för barn i solna på astrid lindgrens (dit vi var första gången)
då fick vi en tid samma dag idag då kl:12.30 då var klockan redan 11.00

Så när vi kom dit så gick vi in till en doktor hon klumade och kännde på han...han yla till och hon skickade han till röntken.
det gick ganska bra han la i stilla för det var ju intresant med lampor att kika på.
Sen fick vi gå tillbax till den första doktorn och fick se bilderna och höra beskedet han hade brutet nyckelben....
så då är frågan VARFÖR dom inte kunnat ha röntkat redan då vi kom in så man hade vetat att man skulle vara försiktig med han så det hade lekt fortare.

Nåja det ända positiva med den här hendelsen så är att han har haft så ont i armen när han skulle krypa så han har gått hela tiden.

Städar och städar

Altså mina dagar går ut på att jag städar och städar matar och lägger ungarna....men idag så var simon hemma från skolan så jag gick ner med Elias till dagis och när jag kom hem satt jag Adrian ut och sova och började röja, jag började med förådet, det försvann 3 stora lådor och några små som det bara var skit i nästan.

sen inne då så hade jag ju samlat ihop annat skit som skulle ut till förådet :) så nu känns det lite bättre när man har rensat alla skåp och lådor och det är städat hemma....men hur länge????
Adrian är minst men värst han rensar allt han går värkligen lös på allt...han öppnar lådor och skåp och slänger ut allt där inne sen går han till nästa ställe.
Elias är inte så lugn han heller men han kan städa efter sig alla fall, och Simon ja han hmmm ja.....:)
men jag älskar dom alla tre väldigt mycket, så det gör inget (fast man kan bli rätt galen för det mesta när det stökas)

nähä nu ska jag sluta skriva har inget roligt att berätta...men skriver lite så man själv vet vad man har gjort och så :)


datorn fixad :-)

Nu har Simon fixat min dator, den pajade alla bilder var försvunna......men så fick vi igång den på något säkert läge och lägga alla bilder på en cd phju.....nu sa simon då att jag kunna inte kracha det här det var krach säkert eller hur.......efter bara 5min så hängde sig skiten den gillar inte mig helt enkelt.

Men nu sitter jag här och den funkar än en gång :)


jaha då fyller Simon imorrn

Idag var jag och schopade inför Simons "kalas" jag köpte ett par skor som var på 50% rea hoppas han kan ha dom och gillar dom annars får han väl byta då....sen har jag köpt sockor dom hade 12par för 100kr så jag köpte några till barnen med......och nu håller jag på lagar tårtor ska försöka ta kort på dom sen när dom är klara, men jag lagade en liten som han ska få på morgonen skit söt blev den.

Och ikväll kommer det hem våra nya garderåber som jag hitta på bortskänkes (fixar kort där med sen)
och så ska jag göra plats åt våra nya fotöljer med fotpallar oxå som var bortskänkes.

Nähä nu måste jag fixa klart här innan Simon kommer hem han tror att vi inte ska uppvakta han imorgon så :)
alltid roligt att göra någon glad.

Kommer lite bilder sen senare

Det var min värsta dag hittills

Det var i fredags ca 13,30 tiden som jag stod i vardagsrummet och hörde att Elias skrek åt Adrian att han inte skulle få komma upp i hans säng, upps tänkte jag och kika in i rummet, men nu har jag ju då delat av Elias rum till 2 så dom har varsin halva eftersom det finns två ingångar.

Så jag såg då Adrian stå högst upp i Elias säng som är ca 1-1,5m hög, och Elias arg och vägrar släppa förbi han, jag rusar då iväg runt via köket eftersom jag inte är så vigulant att jag kan kasta mig över höga möbler utan att jag blir rullstolsbunden.

När jag väl är framme ser jag Adrian några mm från att landa med sidan före på golvet....pang sa det och Adrian skrek till en gång sen tystnade han, jag tog upp han försiktigt och han var som drogad villa bara somna NEJ tänkte jag inte somna jag ringer 112 och frågar vad jag ska göra helt förtvivlad, dom ber mig gnugga så hårt jag vågar på bröstet på han (vilket jag vet att inte är skönt) men han reagerar inte......

HJÄLP......hon sa lugn bara försök håll han vaken killa han under fötterna och så men skaka inte på han så mycket.....jaha okej det gjorde jag under tiden hade hon skickat ut en ambulans...sen ringde jag Simon och frågade vart han var han var i tumba (5min med buss) jag berättade kortfattat och han såg då att ambulansen kom i blåljus svichande förbi......kan tänka mig hur simon kände då...viste inte hur läget var utan bara att Adrian trillat från sängen och ambulansen var på väg han kan inget annat göra än sitta i bussen och vänta på att den kommer fram......

Sen ringde jag grannen (kattvakten) och fråga om hon kunna komma efter Elias, hon kom upp fort sen just efter kom ambulansen då hade Adrian vaknat till lite grann.....dom villa ändå att han skulle komma till Astrids lindgrens sjukhus i solna så hon linda ina han i en filt och bar ner han för att spänna fast den lille stackarn på boren.

Precis i det ögonblicket kom Simon coh fick se din lilla bebis ligga där helt tyst och vilsen såg han ut att vara men inte ett ljud.....Simon stack in efter bilnyckeln (lånat faffas bil) och stack efter oss....

i ambulansen så höll hon på att försöka så Adrian inte somnade men han villa sussa en liten stund...hon lät han sova i 5min sen vågade hon inte ha han och sova mera......sen när vi kom fram så kollade dom upp han lite snabbt och satte oss i väntrummet där vi väntade i 2,5timmar Adrian hade bara en t-shirt och blöja på sig inget hann vi ta med....hungrig vart han simon köpte någon macka så han fick i sig lite......sen ropade dom äntligen upp Adrian pettersson vi skulle gå till rum 35....ja vad bra jaha vi vänta och vänta ja 2-3 timmar senare så kom en läkare och kolla hur det var trötta och arga var vi och fråga 
VARFÖR vi fått vänta så länge...jo dom brukar vilja ha en på uppvakning i 6timmar innan man får åka hem...jaha...men varför hade dom inte sagt då i början att jo ni kommer att få vänta här i 6timmar innan en läkare kollar han för att se om ni får åka hem eller inte....nej låt en sitta med en liten med möjliga skallskador och inte veta vad han får göra och hur länge man ska vänta utan mat och kläder mitt i vintern.......nåja det slutade lyckligt

han hade en lindrig hjärnskakning och eventuellt ett brutet nyckelben.

Så nu håller jag på fixar BARNSÄKERT så gott det går.

här har julen och nyåret gått förbi redan

Jaha då hade man lite tid övers att skriva lite nytt här, om jag kommer på vad av allt???

vi kan ju börja med att säga att jag har haft det sååå roligt att få jobbat sen 3november till den 31dec. Har varit jobbigt att ta sig på jobb ibland när Adrian inte har sovit på nätterna och sen ska kläs på och iväg till dagmamman Emilia.....men när man väl var på jobb så var det skönt att få känna på det vuxna mänskliga livet utanför hemmet oxå :)

Sen har vi ju då Simon och Elias som har klarat sig själva hemma i sthlm, som verkar ha gått bra förutom hushålls sysslorna det får han lite skäll för :(

Och sen kom julen då, uch så mycket klappar ungarna fick vilket dom säkert tycker är helt ok, men hur ska vi få hem allt och vart ska vi stoppa det....nåja vi hittar väl något gammalt hemma som vi kan göra oss av med :)
Men det var bara massa bra saker dom fick allafall.

Sen kom ju nyåret då, den spenderade jag simon och barnen hemma hos fammo (dom var inte hemma)
vi lagade toast till förätt (ost, skinka och tomat)
Sen hade vi lövbiff, klyfftpotatis med viklökssmör till varmrätt med lite grönt oxå då.
Sen hade jag lagat en cheeskake till efterätt.

Efter det så gick vi ut för att skjuta lite små smällare som elias hade, eftersom han brukar inte klara av att vara vaken allt för länge. När det närmade sig tolv slaget klädde vi på adrian och la han i vagnen och gick ner för att tända på dom stora smällarna vilket var en hel massa, Adrian tyckte tydligen inte det var något märkvärdigt så han somnade.
Medans jag och Simon började märka av vinet som vi drack :)

Senare på kvällen kom tommy dit mitt i allt när vi hade gått och lagt oss, en stund senare kom fammo och Johan.

Nåja och nu är det redan den 5 jan 2009 och allt är över men blev rätt ok ändå...några misstag kunna ha varit ogjorda men inget farligt :)



RSS 2.0