bio :)

Jag och simon var på bio i lördags, filmen var skiiit bra rekomenderar den Cran torino heter den med Clint Eastwood drama.....ni måste bara se den.

Och lite info om omtapetseringen och målande så har jag målat och lackat allt klart nu ska jag röja bort allt skit som har hamnat i hallen.

Sen på torsdag ska jag försök få bilder på våra nya fina rum.

nya tapeter

Nu på onsdag kl.8.00 kommer killarna hit och tapetserar om i vardagsrummet och i Elias rum.......såååå skönt.
Elias har redan valt att han ska ha blåa tapeter så hoppas man får välja det, vi är inne på någon brun nyans till vardagsrummet lite mörkare då, kan bli snyggt med furu möbler.

Så nu har jag målat alla Elias möbler vita med små blåa moln på, ivardagsrummet håller jag på lackar hyllorna, och i hallen har jag målat spegeln svart från furu och ska även måla en furu byrå till svart.....vi har allt i furu i hela lägenheten men efter onsdag så är allt ändrat nästans.

Så jag kommer att fixa lite före och efter bilder...sen när allt är klart då, så får ni se om det blev snyggt. :)

Nu ska jag fortsätta fixa lite....ska få ordning och reda på allt nu...kan lova att det är kaos hemma just nu.


Adrian 1år

Nu har Adrians 1års dag passerat, han växte och blev klokare.....eller inte
Han fick
  • en bubbelgräsklippare en som blåser bubblor, av mamma pappa sin (den körde han med hur mycket som hälst)
  • en mobiltelefon av storebror- som han slängde på axeln och babblade i hela dagen (han somnade med den)
  • 100kr av de äldre grannparet kicki o lasse, som han inte har köpt något för (ska sparas)
  • en racerbil som låter och pratar av faffa, den körde han med igår hela dagen. den kom på påsten dagen efter så.
  • 20€ av gammelfammo Etel på hans konto på ålandsbanken. Det kom fram idag på posten.
  • 500kr av fammo på pappas konto, så smidigt med konton ibland.
Tack ni alla som uppvaktade lille Adrian, det kommer fler som ska uppvakta han nästa helg visseligen så jag uppdaterar väl här då.

Tiden rinner iväg



Imorgon Fyller vårlilla bebis 1år.....ojoj tyckte det var just jag låg på Ålands central sjukhus och "klämde" ut den rackaren :)   men det var snart 1år sen.
jag skickade in en bild till Nyan på han, den kommer väl i på torsdagen förmodar jag (ni kan hålla utkik) sen så fixade jag så båda barnen blev medlemmar i julleklubben, eftersom jag var medlem där och tyckte det var så spännande att se vad man skulle få i present....kommer bara ihåg två av det dom jag fick....det var en mugg och sen ett pussel.

imorgon kommer oxå Maria (jonas tjej) hit och hälsar på vilket är mycket trevligt, sen i helgen kommer barnens faffa hit dom ska gå på kosmonova (jag jobbar) Adrian är för liten så han ska vara med moster :).

Jo just det målaren kommer imorgon och kikar på tapeterna som vi har nu....vi ska få omtaptetserat den 1 April blir klar den 3April lovade han eftersom vi har barnkalas för Elias den 4 sen....hur vi ska hinna få alla möbler på plats till dess det vet jag inte...vi ska ju tapetsera i Elias rum och vardagsrummet.???? nåja det blir ett senare problem...nu ska jag gå och snusa kudden så jag orkar stiga upp och fixa paketet åt Adrian...han ska få en graäsklippare som blåser bubblor när man kör med den....den var på special på toys R us för 89kr......

nej nu går jag natti natt.

Elias tattaering som han säger


Elias var till mammas tattu....inte snygg men han skulle ha en döskalle och då fick man ju försöka bara + att pennan som jag använde var lite för knasig oxå och Elias satt inte stilla heller.....



Hopplös unge :D



Hopplös (groda utan ben) Eller i detta fallet ben utan groda.

AJ AJ AJ



Detta är Elias pekfinger....han har ärft en väldigt fulvana från sin pappas sida...nämligen bita på naglarna och riva bort nagelbanden, jag sökte "hjälp" om detta eftersom jag inte tyckte det var normalt av en snart 4åring att slita sönder sina små ynkliga nagelband på dom stackars små fingren.....men det kunna vara ärftligt sa doktorn inget man kan göra åt....jaha jag började slöckt förhöret..

Eftersom Simons pappa ringde så där passligt så fick han första förhörs tiden då, och det var där skon klämde eller ska jag säga nageln sprack....han sa att han, jonas och per-åkes pappa elelr om det var farfar som oxå gjorde liknande saker.

Så ni andra slapp förhöret :D

Hamstern död

Nu har våran stackar lilla morris lämnat oss och kommit till ett BÄTTRE ställe. Elias skulle mata den en dag och då la han och "sov" han la elt stel o kall i sitt lilla hus i hopkuren.

Han har endå överlevt det värsta en hamster kan tänkas tror jag en seg en var han, Kavvi katten då har tagit han 7gånger som Simon har måsta benda upp truten på katten för att få ut hamster, den överlevde konstigt nog, den har varit med om svält i 1-2månader när jag var på Åland så var det ingen hemma som kom ihåg den lille stackarn, för när vi kom hem så var inte hamstern i sin bur då tänkte vi jaha nu har kavvit fått extra mat.....men så såg jag senare på kvällen en tuss som flög förbi på golvet, fan e det råttor i9nnen tänkte jag och hämta katten.....vilket jag inte skulle ha gjort....för där var det ju kanske den 5.gången som hamstern blev byte men överlevde.
Hamstern var mager och uttårkad jag gav den vatten i handen och den drack massor sen åt den lite då satt jag tillbax den i buren och så var den som ny.

Ja Elias har ju gråtit massor av gånger när han trodde den var död, så nu när det värkeligen hände så tänkte han jaha det gör inget, vi kan ju köpa en hund istället...hahahahahaha ne lilla Elias en hund kommer det inte till denna  familj. Ja men hamstern var han inte ledsen över för det har han ju trotts allt varit 7ggr nu så.
Så när vi gick ner till centrum så hade vi med hamstern då i en liten ask nerbäddad i tyg så mysigt och grävde ner han i skogen vid ett träd.

Så nu varje gång vi går förbi (varjedag) så säger Elias att där bor hamstern.

Sjuka sjuka----- går aldrig över

Nu har Adrian precis blivit bättre då är Elias inne på sin sista sjuka vecka nu tror jag, vi fick ny medecin till han idag eftersom han spydde upp den andra.
Jag har legat i feber och halsont ska på jobb imorgon igen, Simon var väl lite sjuk här ett tag oxå.

Nu håller jag på städar ur alla passilusker här hemma, jag har just rensat Elias rum på alla hoppas jag på och alla adrian sugdon har jag kokat. Vi har tvättat alla madrasser och gardiner ja riktigt storstädning men det e långt ifrån klart man blir liksom aldrig klar med sånt när man engång börjar.

Hoppas alla ni läsare på min töö tråkiga blogg är friska och krya.


Vad man ska komma ihåg och inte komma ihåg

Altså det är ju så med födelsedagar exempel vilka ska man "måsta" komma ihåg och vilka SKA man måsta komma ihåg???
Jag var till tumba bokhandel och köpte mig en mycket fin födelsedagskalender med maja motiv :) där skrev jag upp alla jag kunnde som jag var 100% säker på och så skrev jag vilket år dom är födda så man vet vad dom fyller oxå.

Så nu så vill jag ha lite fler födelse dagar i den så alla ni som jag känner då som brukar vara inne här kan väl skriva i komentaren när du och alla i din familj fyller år vilken dag månad och år och efternamnet fall barnen har dubbla eller vems dom har, så vore det trevligt (ni kan skirva upp er alla fast ni "tror" jag har er redan :)

vill ni vara annonyma med ert år (hihi) så går det bra att skicka ett mail till mig oxå :D

Men jo till det som står i rubriken altså jag tycker

Dom man SKA kunna
-sig själv
-sina barn
-sambon
-föräldrarna
-syskonen

Dom som man bör veta vilken månad kanske
-svärföräldrar
-sambons syskon
-barnens kusiner
-far/mor föräldrar
-gudbarn

Dom som är viktiga men kanske inte behöva komma ihåg
-vänner
-gudföräldrar
-farbröder, fastrar, mostrar o morbröder
-vänners barn

jag vet inte vad tycker ni??

Men jag tänker inte komma ihåg någon utan vill ha dom uppskrivna så kan man kolla i den varje dag eller en vecka framöver och se vilka som fyller och vilka man bör ringa eller skicka kort till och så.

Som nästa år är det många "jämna" kalas dom jag vet än är
-mamma o pappa 50år
-syster 30år
-Simon 25år
-Elias o Jim 5år
-Etel 80år
sen kommer jag inte på fler har inte boken framför mig och orkar inte hämta den just nu.

Nej nu ska jag gå och städa upp lite till, röjer lite på balkongen så det är rent och snyckt där sen när man ska lägg ut konst gräset.

jobb hemma och borta :)

Nu har jag vart andra dagen på jobb, jag har ringt runt till massa företag i sverige-finland-danmark och Norge...jag e sååå kass på engelska men det gick bra ändå (tror jag).

igår kväll gjorde jag iordning allt så man skulle få lite extra sömn på morgonen.
 Först så satt jag alla Adrians kläder i en hög han skulle ha på sig och en påse han skulle ha med sig(extra kläder) namn märkt och färdigt för Simon att lämna han (simon har hand om Adrians till o från dagis jag har Elias)
så gjorde jag likadant med Elias klädhög då.
Sen la jag även fram en hög till mig med och fixa färdigt lunchlådan och packa väskan ALLT FÄRDIGT :D

Så på morgonen steg jag upp vid 5,30 gick och väckte Elias lite nu och då medans jag klädde på mig och fixa mig klar, laga macka och ett glas oboy till han.
Han kom upp sen vid 5,45 satt sig att käka med mig och sen klä på sig alla kläder vi var klara att gå till dagis 6,15 jag lämnade han och gick sen vid 7,35 sprang till bussen som går 7,45 (den går hela vägen till hornstull på motorvägen)
Där jag sen tog tåget till karlaplan för att sen ta mig en liten morgon prommis till jobbet som tar cirkus 15min jag kommer "alltid" först på jobbet. (kommer att göra det, eftersom vi börjar 8 och ingen tänker komma fören 5i )

Nåja men dagen gick bra och hemma så hade jag i uppdrag att baka åt simon som han skulle ta med sig till skolan (det var hans tur att bjuda på fika till gruppen)
Så jag har städat och bakat när jag kom hem nu ska jag lägga mig i ett varmt skönt bad med lite mysiga ljus och en bok.

Sen väntar nästa arbetsdag imorgon den 6 MARS undrar vad det kan vara för en dag???känner igen det datumet men...???
:D


Jag och Adrian



Här är vi på väg till Åland på båten då...lite trött och snorig är han, och en släng av feber.

Glade Adrian



Adrian dansar till bandet i baren som spelade, det var han och ett par till på dansgolvet.

Adrian på shoppingtur i taxfreen



Alltså jag blev lite galen först då när man inte komemr in med vagn i taxfreen på båten men så såg jag den perfekta lösningen.....haha ja vad var inte bättre, alla skrattade och tyckte det var det sötaste naaaa så puttinuttigt .....osv dom flesta undrade oxå vilken hylla man hittade sånna på....då sa Syster att han fans i vinhyllan...hmmm nja isåfall bland dom vita söta vinerna tänkte man tyst för sig själv haha.

Syskonfoto 1Mars2009



Här har vi då syskonklanen som inte är lätt att få samlade
 vi börjar från vänster där våran storasyster Rosanna född-80 till alla oss sitter.
Sen har vi minstingen Jim född-05 som sitter i famnen på Ove född-91, och Jag Ann-catherine född-82 då som sitter längst till höger.

Men något familjefoto blev det inte den här gången heller, nästa träff kanske som lär bli nästa år mot sommarn eftersom det är många i familjen som fyller jämt :D

RSS 2.0