Det närmar sig

Ikväll ska jag hämta Simon till båten som komemr in 22.00. Sen sova för imogon blir det en låååång dag 70`s festen :)
Jag har förberätt mig hur längesom hälst på den men har ännu inte min utstyrsel klar :/ men ska in till emmaus med simon imorrn på ett sissta försök.

Vi har kläder ner till men inte upptill, men vi vet ungefär vad vi ska ha hoppas det finns.

Nåja det kommer bilder sen på hmmm torsdag festen fredag neee lördag eventuellt att det kan slinka in lite bilder här då....om man inte lyckats slarvat bort kameran då :/


Så nu ska jag lägga kidsen sen sätta mig en stund före stats resan.....heeeeejs


Julleklubben

jag satt mina barn med i julleklubben, så nu fick dom sin första present då.....en en ??? hmm ja det var en ihopsydd tygbit som det står Åland på :)

den här blåa elastiska saken, den kan man då ha till en massa oliak saker
        

Som dom här tillexempel


Men vi testade några och kom på en ny variant :)


       

Det var dom sen tappade dom tåla"modet" 


Fler ute bilder













Solar eller??? :)



Den här lilla krabaten låg bra till i solen på gräsmattan...ett mumsigt mellanmål för Adrian.

Lite bilder här från mommo o moffa


Här är Elias och jim som gungar Adrian


Här gjorde morfar det mistaget att sätta ungarna i en skottkärra


Så nu är det bara att köra vidare ett bra tag :) (jag och mamma satt på altan i solen )





Elias hittade en liten skottis


"Hjälper" ungarna morfar med att skotta på jord i skottkärran


Det var bara Adrian som fick åka tillbaka på jordhögen


På väg till Åland

Här är lite bilder på resan till Åland då.

Här är vi berädda på en solig biltur


Här har vi kommit ombors på båten och Adrian har hittat sitt favvo ställe



Elias hitta mopparna



i bilen på väg av båten somna man nog minsann



samma var det med storebror



Så lägger upp fler bilder sen nu måste jag ut i solen. :)

Elias nya cyckel



Spider man Elias fick den av moster, fick den hemleveread av säljaren och allt för 400kr :)

Hittade Elias syckel men...... :(

Jag och Elias gick runt lite här i kvarteret för att söka syckeln...offtas brukar dom lämna stöldgodset bara en bit i från platsen där den stals.....så vi letade i närheten bara.....mycket riktigt nere i den branta backen med barnvagnsramp låg den stackars lilla syckeln väldigt svårt skadad...jag upptekte vid ett senare tillfälle när vi familjen gick ner till centrum för att lägga upp lite lappar...att det var orange målat på en kvist uppe i backen och sen på två ställen på räcket och två st streck nere i backen på exakt samma stället syckeln låg...jag upptäckte inte det då när jag hittade syckeln för du var jag
så frustrerande arg på hur den såg ut.....men dom måste ju ha haft kasst tävling med den heller något sånt

HÄR ÄR DEN :(


Så Elias blev ju givets vis ledsen och undrade hur någon kan göra så dumma saker.....man kan ju fråga sig det skulle vart "ok" om det var en vuxen syckel men ett BARN dom förstår ju inte detta....så Elias blev arg och sa- Mamma jag tycker dom skurkarna som gjorde det håär med min syckel ska säga förlåt......-då sa jag att vi får hänga upp lappar i centrum med en bild på syckeln så kanske dom komemr och säger förlåt.



Så ser dom ut...inte för att jag tror på att det kommer att stå en syckel där men man har ju gjort ett försök på att dom kanske inte gör om det men en annan syckel förhoppningsvis.

Hittade även sprayburken dom använt.....kanske man skulle bli polis :) det var orange hårfärgspray, kanske man skulle gå och kolla skolan om det finns någon med orange hårfärg där.

STULEN :(

Elias var ute och lekte igår, och sycklade på sin kära syckel.....sen när han kom in så hade han lämnat sin syckel här ute på gorden han brukar sätta den i syckelstället (olåst) den var borta imorse när han kom ut och skulle syckla till dagiset...han blev ledsen och fattade ingenting.....Hur kan man ta en sån liten syckel ?????? den låg ju på gården här det är uppsikt från 6portar med 6st lägenheter i varje altså 36lägenheter som är i en fyrkant med en liten går i mitten......jag fattar ingenting.

Stackar Elias vi ska lägga upp lite lappar i portarna och leta lite efter den, hittar vi den inte så får vi väl köpa en ny då eftersom han älskar att syckla.


Aj Aj skar mig i fingret

det gör ont :(



Ser ni hur det har skurity genom nagen och allt...det hänger på en skör tråd nästans


Fyndat igen :)

Nu har jag vart på banbasar som vanligt då......jag tog med mig 200kr tänkte att jag inte skulle köpa något alls igenteligen.


En jacka, 4st t-shirt, 1par mjukisbyxor och 3st långärmade tröjer till Elias





Och lilla Adrian som annars får mest, så köpte jag en vändbar utedress en t-shirt, en docka och ett par oanvända adidas skor


 Allt blev 150kr, Så jag hade ju pengar med hem tycker jag var ett riktigt bra fynd :) är jätte stålt...ockej dockan kanske inte var så himmla nödvändig men den var ju så söt :)

Annorlunda fredag kväll

Igår så hade Adrians dagmamma lurat med mig till hallunda i folketshus på tupperware senarium tillsammans med matmagasinet, det kostade 20kr i inträde.
Hon och två andra "tanter" kom efter mig vid 17,30 så bar det iväg. (dom var alla födda runt 60-t)

Men när vi kom fram fanns det massa bord med tupperware saker till bra erbjudande, men jag köpte inget.
Sen skulle man fylla i massa lappar som man senare kunna vinna fina saker för.

Vi gick in i salen, ochfick en varsin liten nyckelring (den lilla gula på bilden) och satte oss ner för att lyssna på tupperwarechefen, det var väldigt spännande och roligt. Hon var väldigt rolig oxå så det gjorde ju saken ännu bättre.
Efter etttag så var det en liten paus coh i den fick man fylla i ytterligare lappar om man villa vara värdinna eller börja sälja.
Så jag skrev i en lapp om värdinna, och så kom jag på att jag känner ingen som kan komma och demonstrera så jag sa till moud att nu måste du börja sälja (jon stogt och vela om hon skulle eller inte, så jag bestämde åt henne)

Så var pausen färdig och vi satte oss igen, hon pratade vidare sen så började dom slänga ut massa chiliburkar till alla (den röda på bilden) hon lagade även någon macka med vad det nu var på som vissa fick smaka på (använde sig ju utav tupperware)
Sen började utlottningen men som vanligt vinner jag aldrig något :( och så skulle dom lotta ut en kniv till en som villa vara värdinna, då sa hon att den här personen var rolig för hon fyllde i att hon skulle vara värdinna på en som skulle hålla partyt som inte hade fyllt i att hon skulle börja sälja än......Ann-catherine Renfor kan komma ner efter sin brödkniv tycker jag hon är värd...hon lyckades övertala 2personer att bli tupperware säljare :)

jaaaaa jag har vunnit något det var fan i mig på tiden.

Sen så skulle dom lotta ut disken (sakerna hon använde sig utav när hon laga mackorna) det var en våg,vippskål,kniv,slickepott och en sån måttgrejs.

den så fick moud ta med sig hem disken altså.
Sen var det slut pratat och på vägen ut fick man ett varsitt nummer av matmagasinet, och en ihopfällbar burk (vet inte vad dom heter)

I bilen på väg hem fick jag massa tips om 70-talet kom hem runt 21.00

Extraknäck juli månad :) ????? NÅGON

Någon som känner för att tjäna en extra slant på att ta hand om mina snälla barn under Juli månad på Åland????


Elias 4år                                                                                         Adrian 1år
                                                             

Elias är en busig men lätt 4åring                                             Adrian är en sprallig 1åring som tycker om toaletter :)
han älskar att pyssla och leka ute.                                          Han går ingenstans utan sin snuttetrasa, och leker gärna med
Han är väldigt duktig och kan                                                    det man inte får.
det mesta själv.                                                                            Han springer på och älskar djur men kanske inte den
Han tycker om djur alla det sorter.                                           som är snällast mot djuren.

Båda barnen är väldigt lätt hanterliga, Elias är en självständig pojke som inte kräver så mycket uppmärksamhet, medans Adrina är den som man kanske behöver hålla mera koll på. Adrian sover ute i sin vagn bara att lägga ner han så somnar han efter en stund. Elias sover inte på dagarna.

man behöver inte ta hand om båda barn dom kan få vara på olika platser

Så nu under Juli månad på Åland någonstans mellan saltvik och mariehamn söker vi någon som har barnvana och skötsam kille som tjej, som vill få en extra slant. Det gälelr inte alla dagar under Juli tänkte tvinga lite farmor/farfar/mormor/morfar om hjälp oxå :)
Men eftersom dom jobbar annars och kanske inte orkar jobba på sin semester (vilket jag inte heller skulle göra) så tänkte jag skaffa en barnvakt.

Skriv här eller maila om ni är intreserade.(kolla adressen noga väldigt kompliserad :) )

[email protected]

Pyssel stund

Jag, Elias och Simon pysslade lite idag när Adrian hade somnat.

Här lagar jag Halsband


Här håller Elias på lagar ett armband till sig


Det skulle inte få finnas bildbevis på att Simon gjorde sånt här så här kommer resultaten istället.


Det första har Simon lagat (som jag fick ) det i mitten är Elias vackra armband (som han fick) det sista är det halsbandet jag lagat (som då jag behöll)  Elias o Simons har låsmekanism, men mitt så är den knuten sättet att ta av å på.

Middags tips

Börja med att ta fram lite potatis, riv dom i skivor (råa oskalade)


Häll i olja i en panna och fräs potatisen så den får lite färg


Strö över lite salt (jag har flingsalt)


Olja en ungsform


Häll i potatisen i ungsformen när dom fått lite färg


Sätt igång ugnen på 200 grader, och olja pannan på nytt


Så tar du fram kötet du vill ha till potatisen (jag har valt lövbiff,eftersom det var det som fanns i frysen)


Stek dom och krydda dom i önskad smak, tillred såsen när du gjort det (idetta fall hade jag bara grönpepparsås men det passa)


Lägg upp det på tallriken tillsammans med lite grönsaker (hade bara ärter och majs hemma)


Okej det kanske inte ser så snyggt ut men det smaka för j*vla gott :)

På väg till stan



Här gör vi en stor chansning och åker med ungarna till stan

Elias o Adrian



Ser ni märket i Elias panna??? jo han sycklade omkull när jag och han var ner till butiken och skulle handla lite batterier o glass....Vi tog varsin syckel och trampade iväg, och i alla backar så går det undan.....man "skriker" BROMSAAAA  ibland går det bra ibland inte....det var inte denna gång.....han svichade i full kareta förbi ett äldre par som gick i lugn o ro i solen, dom höll på få hjärtatack när dom såg den lilla varelsen flyga från syckeln, dom kom springndes och fråga hur det gick...-det gick bra sa han och hoppade upp och trampade iväg igen...tack sa jag och trampade iväg efter Elias som var långt borta redan.

bröderna likaklädd


Elias


Elias o kissen



den katten hänger med överallt...som pappa hans hade bä

Snoriga Adrian



Jag lyckades få en bild av typ 20 som han ser normal ut

Adrian



Han ser faktist ut så när han skrattar...han e som Elias älskar att vara med på bild

Elias cyklar


Uppgraderad :)

Nu har jag lagt in nya bilder hur många som hälst......ser fram emot lite komentarer ;)

Börjat slåut


påskriset


lite bilder på Elias nya rum


.



ser ni smarta hyllan som tvn står på...den köpte jag på bauhaus man kan flytta hyllorna eller lägg till fler det tyckte jag var behändigt

lite mörkt



Ska ta en ny där med....lägg märket till Elias vitmålade möbler med massa måln på :) jag målade alla hans möbler vita med små måln på så det skulle bli finare där inne.

.


Adrians lekhörna



det är inte toalettborsten från toan...utan adrians egen

.




.


.



glömde blixt...ska ta en ny

nylackade bokhyllan



jag gömde ju 2st av lådorna på bänken som tvn står på så dom blev inte lackade :)

Här kommer det lite bilder från påsk firande



Här har Simon o Kim bosatt sig för kvällen....magda Kim och deras två barn Alexander 4år david 1år så kom till oss på påsk middag som vi alla hade fixat....det var himmla trevligt.
Simon o Kim satt på balkongen och drack några öl, barnen spran ut och in hit o dit.....sen slocknade Adrian vid 18,30.

Runt 19,30 började dom röra på sig hemåt barnen blev så trötta.

Tack för en himmla trevlig påskkväll :)

Magda, David o Adrian


Söta David


Elias o Alexander



Sitter och kikar på shrek

Bus unge


Kim o Simon på balkongen


Adrian



Adrian smyg känner på brorsans nya traktor

traktorn



Här är Elias och provkör sin nya traktor, med brorsan på släp

Tack världens bästa föräldrar

Tusen tack mamma och pappa

Idag kom mitt och Elias paket fram till sverige, malin o kalle hade det med sig hit dom skulle och shoppa så.

I Elias STORA paket befanns sig det den efterlängtade stora svarta tramptraktorn, tack så mycket hälsar han till mommo o moffa.
Och i mitt paket som jag trodde jag skulle få en tupperwareburk, men som det fandes en KAMERA våran gjorde ju Elias sönder när Adrian var bebis.....vi har inte kunnat fotat våra barn på evigheter, missade Adrians 1års dag och Elias 4års dag......nu har vi äntligen en kamera...mer än vad man kunnat önskat sig.

TACK bästaste föräldrar :)

oj vad foton jag kommer att blogga nu

tips till påsk äggen billigt och bra



Elias och jag har lagat 4st påsk äggs dekorationer eller vad man ska kalla det.

Det här behövs

  • 1Rödlök
  • kvistar, blad, ris, blommor, paljetter dylikt
  • en burk med vatten
  • en kastrull
  • tidning
  • gummisnoddar
  • 4st ägg

Så här gör ni
  1. skala rödlöken och lägg skalet i bunken med vatten
  2. ta ett ägg och doppa det i vattnet
  3. lägg på tex: blommor runt ägget
  4. sätt rödlöksskal runt hela ägget
  5. linda in ägget i ett tidnings papper
  6. lägg gummisnoddar runt så allt hålls kvar
  7. lägg ägget i en kastrull
sen när du har gjort så med alla äggen så sätter du vatten i kastrullen och kokar dom på samma sätt som när du ska äta kokta ägg.

om man vill göra fler ägg ta mer rödlöks skal, jag hade en stor rödlök och det räckte precis till 4st ägg.

Elias påskkyckling



Den gröna gubben har Elias lagat så fint på dagiset, i bakgrunden kan man se liten skymt av videkissorna...dom ända kissorna vi har i huset.

påsk riset



Elias och jag var ut och leta lite påsk ris...här högt uppe på hyllan pryder den fint mot den nyatapetserade väggen :)


Kalas bilder



Lite mörk bild, vi hade ju ingen kamera så en granne var snäll och skickade mig några bilder som hon tog.

Fikat



Leo, Tindra och Ella

fikat



Alexander, Kalle och ritchard vid ovala bordet
Elias och Johanna vid det andra bordet

upp med händerna



Här är bröderna Leo den bottre och Ritchard som är en sjutande superman..johanna vet jag inte vart är på väg...hon är ju för söt.

.



Vet inte vad dom pysslar med här

piraten själv



Där har vi självaste kalas barnet

:)


Max, Ella, Jag och Alexander

:)



Leo, Johanna, Tindra längst fram
Ella i mitten och Alexander längst bak

Nu börjar plugget



Så ser min studie bok ut
-PERSONLIG FÖRSÄLJNING-
Med kunden i fokus

Idag fick jag mina inloggnings uppgifter av skolan, så nu ligger jag efter nästans 2veckor tack vare deras slarv.
Så nu i påsk måste jag ge gärnet för att hänga med, men jag tror det ska gå bra.


4år sen



Att det är så himmla längesen som "lilla" Elias kom till världen, idag är det hans dag. Ska försöka lägga in lite bilder sen från hans barnkalas som var i lördags.

Monster i familjen



Altså jag ser ut att var i 80års åldern där :) Kanske Simon och barnen ser mig så som jag ser ut på bilden ...hihi...ne tror inte det eller??? hmmm måste höra.

Adrian måsta ju oxå få vara med


.


Lite lördags kul


Simon o Elias


Simon, Elias o jag


"smurfar"


Kalas barnet



Idag är det Elias första kalas som inte föräldrarna är på, även vårat som föräldrar så jag bloggar lite bilder sen efter kalaset om vi har överlevt.  10st barn är bjudna.

Elias sjörövar dräckt


tårtan


Äntligen klart :D


Äntligen klart, väldigt nöjd med resultatet taskiga bilder (tog med Simons dator).  Sen förekommer det nakenheter i vissa bilder.

Har inte lagt upp tavlor än det får bli efter kalaset.

mörka bilder


elias rum


.


.


under tapetseringen


vardagsrum


vårstädat

Nu har jag vårstädat i köket, badrummen och i sovrummet.....och i Elias rum o vardagsrummet blir det ju det när man får sätta tillbax alla möbler efter omtapetseringen.....han killen var här i dag hela dagen i morse var det bara jag och Adrian hemma det gick bra medans han rev ner dom gammla tapeterna, sen la jag ut Adrian i vagen för att sova då störde jag han i hans arbete med lite skit prat, men det var bra sa han då går jobbet fortare.....så jag prata på och han slet som ett djur.

Sen gick jag iväg med sovande Adrian i vagnen till BVC för 1års kontroll, stackarn fick 2st sprutor....sen tog jag Elias med mig hem på samma gång när jag ändå var i närheten, vi traskade hem och gick in för att käka lite.

Då hade han börjat att tvätta allt som skulle målas med något som stank fan och inte var bra för barnen, så jag klädde på ungarna och traskade iväg ut i den fina vårsolen och njöt över mitt snart fina vardagsrum.

Efter ett tag blev Adrian trött och somnade i vagnen medans jag o Elias fortsatt att sitta i vårsolen, sen blev han hungrig så jag släpa upp stackars Adrian för trapporna i vagnen så ungen bara stutsa i varje trappsteg, men han sov vidare.

Väl uppe så fick man inte röra lister för dom var nymålade så jag stängde in målaren (Jimmy tror jag han heter) i vardagsrummet och Elias rum och började med maten....Adrian vaknade och var tok galen Elias var oxå det redan hungriga stackare......det blev hemlagade klyftpotatisar med lövbiff.

Så nu har ungarna somnat och alla rum är städade så nu smiter jag ut till förådet och röjer det sissta....sen ni ska ni få bilder förmodligen fredag kväll (sent) eller söndag.

RSS 2.0