dagen före dop dagen

Idag är det dagen före dopet, så från och med att prästen har varit hit och snackat vid 9,30 så ska det handlas och strykas dukar och fixa så mycket som möjligt ska göras.
Så från kl:10.00 och fram till kl:13,30 imorgon så kommer det att vara stress stress stress...idag kommer barnens fammo hit med möblerna vi ska ha på dopet, så efter det sen så borde allt vara fixat, bara att stiga upp tidigt imorrn sen och garnera smörgåstårtorna och duka fram och sen ducha ungarna, gubben och sig själv.

Sen ska man ta sig till kyrkan utan att börja lukta illa, för har ständigt samma lukt skit lukt det är en "parfym" som heter Barnbajs-spya-modersmjölks-svett alla nyblivna mammor har den.
Sen är jag sååååå glömsk men det har jag hittat orsaken på när man ammar så sugs hjärnsubstansen ur en på samma gång det e därför bans utveckling går så fort när dom e små.

Nä nu kommer han snart så jag måste förbereda mig på att vi kan sticka iväg snabbt efteråt och handla....

Elias och Adrian



Elias och Adrian

det är inte lätt att få båda ungar att le samtidigt, och när adrian väl log så hade Elias tröttnat så han måsta fejka.

Mina bröder

Mina bröder

Här är mina lillebrorsor Ove 17år och Jim 3år snart

Elias nya säng

419078-83

den har vi köpt på blcket för 500kr åt elias, han har en likadan utan rutchkana som vi fick från blocket på bortskänkes, men den håller på rasar ihop så jag tyckte 500 kan jag lägga ut på en sån säng som han gillar.
Ska laga som koja under sängen med lite myspys

En efterlysning på Niffe :-)

du var på min blogg och la en komentar och skrev att du hade en utlottning av en klänning på din blogg men jag vet inte adresen till den för du lämnade den aldrig till mig......så och du eller någon vet vem det e så snälla ge mig adressen.... :-)

Ank-matnings-promenaden

Här under så har jag lagt in en rad med bilder från ankmatnings dagen.....det e en lååång promenad man kan ta i den ljuvliga miljön av ankor/fåglar, lekparker, gräsplättar att sola/grilla på och en gigantisk damm som man alltid har vid sin sida.
Det e så vacker och harmoniskt där så jag skulle kunna flyta till sunbyberg bara för dammens skull, då skulle jag gå den promenaden varje dag.

matar fåglarna

419078-82

dom för bannade fiskmåsarna kom ju och tog alla brödsmulor från ankorna

sååå mysigt-fint

419078-81

jag vat så förälskad i det här stället

i framtiden:-)

419078-80

där skulle jag kunna bo, men tror inte vi har råd med det än riktigt.

Elias

419078-79

Glass paus måste man ju få ha på promenaden oxå. det var ju såååå varmt

tulpaner

419078-78

en "äng" med tulpaner fick man oxå beskåda på vägen

ön

419078-77

Det var en ö i kanten av dammen, dammen är stor tar en halv dag att gå runt den. men en så fridfull promenad man får, jag skulle kunna flytta till sumpan bara för dammens skull

näckrosblad

419078-76

Anka

419078-75

moster och Elias

419078-74

:-)

419078-73

dom jagade en om man slutade kasta bröd åt dom.

gungar

gungar

Elias

Elias

Elias

Elias

lekte lite på ank-matnings-promenad-dagen


min bror...haha...ja

jo jag måste bara skriva de det var så roligt......i lördags så var jag efter min bror till kvarnbo, han hade varit ute på sjön med polare i fredags då...mmmm...jo så på lördagen där då så mådde han inte så bra en sveng av "magsjukan" kanske hahaha.....så frågade han om det inte var en påse i bilen....Ska du spy 8-/????...ja eller snart kanske sa han.
Men jag föreslog att vi skulle stanna tvärt så han fick häva ur sig...nej inte än, nähä ok Så vi körde vidare och typ en minut senare nu kan du börja stanna....NIT.....inte så fort tyckte han då, men det var ju redan stannat så han kravlade sig ur bilen och försökte då få bort det onda ur magen......han klev in i bilen utan att ha gjort något....då sa jag att sätt finger i halsen så får du ut det....och så kom det e snabb komentar direkt efteråt......NEJ för fan inte stoppar du fingren i arslet när du har trökt att skita heller.....hahahahahaha.......den komentaren var SKIT bra

party tälts byggande

Idag var jag och pappa och lämpa av ett par soffor till geta....coh lånade ett party tält på samma gång som vi ska ha till dopet.....men det var ju dock inga ritningar på hur man skulle lägga upp tältet.....så jag gick in och googlade fram lite ritningar men sen var det ju så att varje pinne hade ju haft en nummer på sig som man kunna följa efter men dom var ju dock borta då från pinnarna....vi började då sätta alla lika pinnar i samma högar delade upp dom så att säga.....sen klurade ut hur det skulle göras.....men vi ska fortsätta lägga upp det imorrn, jaga ska ta några bilder under arbetet för att se hur det kommer att bli.

Det kommer inte bli lätt vill jag lova med två ungar springandes runt och röra bort det man fixat...en en unge som ska ammas emellan åt....men men vi väntar och ser vi har ju en vecka på oss så :-)

Adrian

Adrian

Vill sitta upp....jag "tryckte" ner han bak mot kudden och han satt sig upp.

Adrian

Adrian

Såååå less på försäkringskassan

Det var ju så att dom "glömde" bort att ge barnbidrag för Adrian förra mån, så jag ringde till dom då den dagen det kom ut och frågade vart pengarna för mitt andra barna var??? Vadå andra barn? frågade dom jag det jag just har fått. jah adet viste inte dom något om, nähä VARFÖR får jag föräldrapengar då???? (SMARTA J-VLAR)sa jag ju dock inte......ja det har du ju rätt i får man höra då.......no shit....ja men så skulle jag ju få det då den här månaden altså man får 1050ke/per barn så jag skulle ha fått 3150kr i barnbidrag den här mån....jo pyttsan på kontot kommer det 1050kr....HALLÅ!!!!!!!!......så jag ringer upp med massa negativ laddning då det var 124 samtal före mig, och förklarar hela situationen....jaha men ÄR DU SÄKER säger den ynkliga rösten i luren....HAHHAHA vad roliga ni är nä jag vet inte riktigt....jo det e klart jag vet när jag fick barn och hur mycket man ska få i barnbidrag......så hon skulle skriva till handläggarna att dom skulle ringa upp mig i SLUTET av veckan....NEJ jag behöver pengarna imorrn då det e meningen att man ska få dom, jag ska f-n inte lida för att ni inte klarar av ert arbete......jag ska åka till Åland imorrn och behöver då pengarna......jaha men jag ska se om jag får dom att ringa upp idag då. Okej tack då hoppas dom hör av sig idag då, för jag lär ju inte vara gladare om en vecka om dom inte har ringt.......Så nu sitter jag och väntar på ett samtal från dom då......

Jag blir bara så himmla trött att det inte ska fungera någonting i det här landet....så fort man ska få pengar så är det inte så viktigt och brottom, men när dom ska ha pengar av en då är det kattastråf om det inte kommer in inom en månad.....

Adrian och Elias ska sova

Adrian och Elias ska sova

Elias vet hur Adrian ska va för att vara nöjd....(han har sett på mamma) man ska ha han så nära bröstet sitt och tutten och snuttis emellan och sen ena handen på kinden då är Adrian nöjd, och så vill han hålla fingret eller runt armen som påElias då.......såååå söta.

Adrian

419078-67

Här har han just tagit "fika" paos

Adrian

Adrian

Adrian var ju förstås oxå med på ank rundan...men softade bara i vagnen

Ank dagen

419078-65

Moster och Elias

Elias

419078-64

Här är Elias, Adrian , och mamma och hälsar på moster och matar ankorna

Elias fixat frillan

Elias fixat frillan

Frågan av Elias---Döden??? :-/

Elias frågade vad död e för något här om dagen....Hmm ja vi försökte förklara så gott det gick att när man blir gammal eller jätte sjuk, och så läggs man i en "låda" som sen grävs ner i jorden. ....hmmmm har ni några förslag annars....och hur förklarar man att man aldrig mera får se dom man känner mera....lite hämsk sak att försöka förklara men jag tror han inte riktigt är stor nog för att förstå det vet inte????........

Vår ena fisk dog ju samma dag det var därför han frågade tror jag för jag sa att den var död, skulle spola ner den men då tänkte jag att kanske han tror man blir ner spolad när man dör....Så simon och Elias satt den i en liten ask och grävde ner den här på bakgården......Men nu frågar han bara om vi inte ska gräva upp fisken och titta på den och sätta tillbax den i akvariet......ska vi bara låta det svalna det där med döden kanske????..........Snälla ni hjälp mig lösa det här.....

50.000kr

Vi sålde ju bilen för 55 tusen kr i förra veckan, och idag var han efter den. Vi fick ju 5000kr i handpening och resten idag, men dom första 5000 så gick direkt till massa räkningar och dom här 50000kr går till lånet och resten till räkningar. Så nu får man bara hålla i dom 50000kr tills på måndag då dom ska in på banken och betalas bort lån.

Det e ju skönt på ett sätt men tänk om man inte hade så mycket penga brist och kunna unna sig kanske en liten resa eller varför inte något nytt fint till hemmet, eller ja jag skulle ändå inte köpa nytt för det e ju billigare att köpa från blocket för då får man ju lite mer för slanten....som idag var jag efter 3kassar med kläder och en låda med skor till barnen allt för en 100 lapp.

njaha nu ska jag städa upp lite här hemma, ska åka till Åland den 22 eller 23 ska ha dop där till lille
Adrian erik pettersson som han ska heta.

Adrian

Adrian

Ligger och softar i sin babysitter

Glada Adrian

Glada Adrian


Han börjar bli lite rundare :-) ler väldigt ofta mellan sina kolik utbrott som börjar försvinna.

Grannfejden

Våra grannar skulle behöva vara med i grannfejden, do e ju sååå roliga det e ju dom då som bor under oss (kattvakterna våra) och sen dom som bor mittemot dom (flyttade in just efter oss)

Dom bråkar ju om så små saker, och vi har ju inget emot någon av dom så man blir lite i kläm på någotvis eftersom gården är så liten och alla barnen leker med alla, ja man kan inte undvika någon så bra.
Så vi har ju vårat växthus på "kattvakternas" tomtplätt och brukar sitta där och fika med dom, och dom andra då så är ju i samma ålder som oss och har två flickor runt samma åldrar som våra.

Dom yngre grannarna då så satt upp ett litet staket på sin tomtplätt ca 20cm högt/lågt och det vart livat om det då såklart, och sen så tycker dom yngre då att det luktar siggaretrök i trapphuset tackvare att "kattvakterna" röker inne (jag känner inget) och dom ska försöka vräka varann.
Och en massa småsaker håller dom på tjafsar om, varför int bara ta det som en vuxen och diskutera saken, sen undrar alla varaför barnen bråkar i skolor och så....MEN KÅNSTIGT...vuxna kan ju inte en ta sig samman.

sen så frågar dom ju mig då om dom har pratat skit om varann till mig.....JO DET GÖR DOM  men det säger ju inte jag jag säger att nä vi har annat att prata om, och varje gång dom diskuterar om varan så brukar jag säga där bor dom och peka, bara att gå dit och snacka. Jag orkar inte vara inblandad i något som vi inte har med att göra.


fixat sexig solbränna ;-)

Idag har jag varit ute med barnen hela dagen från 9 på morgon till halv 7 på kvällen, och dum som var hade man en tröja med korta ärmar och fin urrigning så man fick en sån sexig bondbränna.......Och som plåster på såret sålde jag bilen för 55000kr mitt i solskenet :-) hanpruta ingenting alls skönt, fick 5000 i handen idag kommer efter den på tisdag.


Alldeles för mycket

Idag tog jag nog lite för mycket att göra på en så kort tid, jag måsta baka bröd för det var slut (har inte köpt bröd sen November) så jag började med det då så där lagom vid middags tid :-/ Så Adrian var galen han var inte nöjd med någon ting alls, Elias villa ut och leka som jag då tyvärr inte kunna eftersom jag bakade och Adrian bara skrek.
Jag sa att han kunna gå ut sen när pappa kommer, så började jag med middagen då till Elias och diska måsta jag oxå göra för det fandes inget rent kärl över huvudtaget.

Så jag lagade mat till Elias, bakade bröd och diskade på samma gång som jag hade Adrian fast vid bröstet stup i kvarten, det måste ha sett bra ut om någon såg mig i köksfönstret.
Springades svettig runt i köket som en tok men en bebis på ena armen och tuttarna framme nästan hela tiden, och en annan unge vid bordet och gapa efter mat.

Nåja nu e det lugnt i huset och jag har tagit mig en lugn skön duch, för man luktade inte gott vill jag lova.

Valborg

Ja vi hade...eller jag hade mycket planer inför valborg, det kommer ju altid tivoli hit ner till stora parken på valborg.
Så jag hade lagat struvor, mjöd och drömmar som vi skulle ta med dit ner och sitta på en filt och mysa i gräset....hmm men Elias var trött och somnade efter maten och Adrian var inte så nöjd ändå.....Så vi satt fram i vardagsrummet och gjorde lite mys pys som Elias kallar det med ljus och gott.....Det var våran valborg rätt lugnt och skönt fick dock inte se någon brasa men det gör inget.

Katten fick trillingar

igår kväll höll kicki på leta en plats som var lämplig att föda på, hon prövade stolen på balkongen men den dög inte där hade dock hennes slempropp gått...blä....sen hade hon varit till badrummet en vända som då lite av vattnet gick.
Hon grävde i MIN garderåb men jag föste ut henne lite försiktigt, men hon gjorde allt för att slippa in dit men det var jag som vann för där får hon tusan inte slemma ner.
Sen lagade vi en låda med handdukar i som vi la in i garderåben så hon skulle få vara ifred, vi lät bli att berätta till Elias att kicki skulle på bebisar när som helst......Så jag satt uppe och vänta att det skulle hända något, men orkade inte vänta för länge så jag la mig ner i sängen och somnade.....Sen på morgon när jag vaknade så var det tyst ingen jolmande katt, då kanske hon fått ut dom någonstans bara att börja leta....i MIN garderåb såklart la hon, men inga ungar syntes till...pjhu....då kom hon med ilfart upp i sängen och skulle med allt våld ligga PÅ Adrian jag knuffa bort henne och hon kom tillbax tillsist väckte ju hon upp han då och det tyckte han ju inte om. Elais kom snabbt upp i sängen när han hörde att Adrian hade vaknat.

Då la vi där hela familjen i sängen medans katten födda ungar.....blä och uch....Elias rev henne i svansen och bråkade med henne som vanligt och katten gav sig på adrian i sin tur så han skrek, simon sov som en stock så jag gav mig på han då eller ja försökte väcka han....LITE hjälp kanske....sen kom det ut en svart ful katt....ja dom e ju inte vackra i början ser ut som råttor som krypit i kloaken....sen kom det en till, och sen senare så var det tre.
Nu ligger dom i lådan dom skulle ha legat i när dom kom, och Elias kan ju inte låta dom vara.

Men ni får se en bild på dom sen när dom e något att se. Nu ska vi ut och fika i solen med grannarna.


RSS 2.0