Kattorna (Kikki, Kavvi och Miffi)

Alltså!
Våra katter är lite speciella måste jag säga, eller så är dom inte rinktigt fullt utvecklade som dom ska.
Som jag skrev här tidigare så har ju våra syskon par (Kavvi o Kikki) fått en bebis, och Kikki är lite VÄL överbeskyddande enda sen den var nyfördd har hon passat på den.
om man tog i kattungen och satt den i famnen så korra Kikki till och grabba tag i nackskinnet på den och bar in den i garderåben igen.
Och nu när den är större och springer om kring OJ Oj Oj stackar Kikki hon har fullt upp med att springa efter och kolla den, till en början så sprang hon efter och tog tag i den och bar den under våran säng, för där kommer den inte bort. (vi har som en vattensäng fast med vanliga madrasser i)
Men sen tillslut började vi säga åt Kikki att hon inte skulle släpa bort den hela tiden för jag märkte att den hade sår i nacken, så hon springer bara efter nu och korrar tillika så jag är tvungen att stänga in dom i badrumet till natten om man ska få sova lite.

Men Sen har vi Miffi, fina namn på kattorna men det e Elias som har döpt dom.
Hon är allmänt jobbig, pissar överallt om det inte e kliniskt rent i lådan, häver ner alla blommor och springer 100km/t genom alla rum så alla mattor och det som är lättare löst flyger omkring. Så ni kan ju tänka er hur det har sett ut här när vi är borta över en helg eller som nu sisst 2veckor.......OJ Oj OJ....Städa städa det ända man gör efter dom.

Sen har vi våran käre frasse Kavvi då som antagligen har fått sitt namn efter pålägget kaviar som Elias älskar på mackan.
han är lite lugnare han är ganska mycket ute, MEN just nu är han i friar taget och jolmar som tusan och hela tiden.
han brukar locka med Kikki ut på balkongen en vända och där ja ni kan ju tänka er vad dom gör där, men Kikki är inte så villig på den fronten så hon skriker och frassen jolmar, ja ett herrans liv för dom, tur att grannarna vet hur våra kattor e som tur är.

Nåja det kanske inte var så himmla intresant att löäsa men jag måsta bara skriva det :-)

Kommentarer
Postat av: Ralf Svenblad

Sökte på webben efter ordet jolma (alternativt jålma) som jag vet begagnas i dialekterna på Åland (särskilt Finström och Saltvik) i betydelsen 'ljudligt jama' (som kattor i mars). Såg att bloggen var från en familj i Salem söder om Stockholm. Nog måste det finnas åländsk anknytning?

2008-03-19 @ 21:51:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0